UTRIKES. Iranska Fars (FNA) uppger nu att cirka 800 000 syriska så kallade ”flyktingar” väntas resa tillbaka till Syrien med anledning av det ryska flygvapnets insatser i landet. Samtidigt kritiserar den österrikiske journalisten Christian Saarländer tysk massmedia för att sprida vinklad propaganda mot Ryssland.

Enligt iranska Fars (FNA) väntas cirka 800 000 syrier återvända till Syrien tack vare det ryska flygvapnets insatser i landet under den senaste tiden. Bara under de senaste tre dagarna uppskattar man att ryska flygvapnet ska ha tillintetgjort 285 mål tillhörande de islamistiska terroristorganisationerna Islamiska staten (IS) och al-Nusra fronten.

Den österrikiske journalisten Christian Saarländer, som skriver för Contra Magazin, anklagar samtidigt tysk massmedia för att föra en propagandakampanj mot Ryssland. Till exempel anklagades det ryska flygvapnet för att på lösa grunder ha bombat ett sjukhus, något som enligt Saarländer inte stämmer.

Saarländers teori angående massmedias vinkling av händelserna i Syrien är att de flesta av journalisterna som skriver om kriget inte är på plats utan föredrar istället att sitta på ett kontor. Han säger även att Ryssland har fått allt mer beröm från olika håll för sina framgångsrika insatser i Syrien.

Rysslands president Vladimir Putin sa för ett tag sedan, under ett tal inför den internationella diskussionsklubben Valdaj, att det bara går att stoppa den våg av asylsökare som just nu tar sig till Europa genom att avsluta kriget i Syrien.

Källa:
800 000 flyktingar tillbaka till Syrien, tack vare Ryssland


  • Publicerad:
    2015-10-27 22:40