SYRIEN. Den ryska militären uppger nu att man genom flyganfall mot mål på marken tvingat den Islamiska staten på reträtt. Under de senaste flyganfallen träffade man totalt sett 33 mål varav ett av målen var ett luftvärnsrobotsystem som IS hade stulit från den syriska armén.

Det ryska försvarsdepartementet meddelar att man nyligen förstört ett luftvärnsrobotsystem som den Islamiska staten stulit från den syriska armén. Försvarsdepartementets talesperson Igor Konashenkov säger att flyganfallen har tvingat IS till reträtt.

— Terroristerna retirerar och försöker att upprätta nya positioner samtidigt som de ändrar på sina försörjningslinjer, säger Konashenkov.

Luftvärnsrobotsystemet som stulits av IS gömdes i en betongbyggnad som jämnades med marken av ryskt flyg. Flygplanet som förstörde luftvärnsrobotsystemet var en Sukhoi Su-34. Förgörandet av luftvärnsrobotsystemet var en av sammanlagt 33 attacker som alla utfördes av det ryska flygvapnet under en enda dag.

Samtidigt som det ryska flygvapnet utför attacker från luften avancerar den syriska armén på marken. De syriska regeringstruppernas markoffensiver kombinerat med ryskt flygunderstöd har tvingat IS och de mer ”moderata” terrorgrupperna, som stöds av väst, till reträtt på flera fronter.

Källa:
ISIS retreating in Syria, missile system destroyed, 33 targets hit – Russian military


  • Publicerad:
    2015-10-16 06:00