MASSINVANDRING. De tyska myndigheterna beräknar nu att Tyskland kommer ta emot cirka 1,5 miljoner asylsökare under 2015. Förut väntade man sig att mellan 800 000 till en miljon asylsökare kommer ta sig till landet år 2015.

Den förödande massinvandringen ökar allt mer och hårdast slår den mot Tyskland som nu beräknas ta emot runt 1,5 miljoner asylsökare från tredje världen under år 2015. Innan låg den uppskattade siffran för antalet asylsökare år 2015 mellan 800 000 till en miljon. Det är nästan en befolkningsökning på två procent på bara ett år.

Prognosen avslöjades av Tysklands toppsäljande tidning och klassades som konfidentiell av de tyska myndigheterna. Samtidigt oroas myndigheterna för att landet inte ska klara av situationen mycket längre då man för tillfället har svårt att ordna mat och husrum åt de nyanlända. I rapporten från de tyska myndigheterna står det bland annat att:

Denna höga siffra asylsökare riskerar att bli en extrem börda för staterna och kommunerna

Myndigheterna oroas även för att de nyanlända ska ta med sina släktingar till landet vilket kommer att öka trycket på ekonomin och myndigheterna ännu mer. Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble sa på söndagen att Europa nu måste begränsa antalet invandrare som tar sig till kontinenten.

Förbundskansler Angela Merkel, som har sagt att alla de som flyr från kriget i Syrien kommer att få uppehållstillstånd, får minskat stöd av det tyska folket. Opinionsundersökningar visar ett rekordlågt stöd för Merkel.

Källa:
Germany now expects up to 1.5 million migrants in 2015: newspaper


  • Publicerad:
    2015-10-05 09:25