TYSKLAND. Protesterna mot massinvandringen i Tyskland, som leds av Pegida, blir allt mer radikala i sin framtoning. Senast hade man en galge framme som var ”reserverad” för förrädarna Angela Merkel och den tyske finansministern Sigmar Gabriel.

När massinvandringen ökar till Tyskland blir också protesterna mot den allt radikalare. Under den senaste Pegida-demonstrationen i Dresden fanns en galge framme som var exklusivt ”reserverad” för förrädarna Angela Merkel och landets finansminister Sigmar Gabriel.

På de nya demonstrationerna brukar folkmassan skandera slagord så som ”Bort med patrasket!”, ”Bort med parasiterna” och ”Stoppa asyl-turismen!”. På affischer står det också ”Varje asylsökande är en för mycket” eller ”No Welcome”. Demonstrationerna riktar sig också mot den så kallade ”ljugarpressen”, alltså den tyska massmedian, som sprider desinformation och tyskfientlig propaganda.

Men främst riktas ilskan mot förbundskanslern Merkel och de andra politikerna som har öppnat upp portarna för de främmande horderna. Pegida-chefen Lutz Bachmann kallade under ett tal Merkel för förrädare och varnade för att hon och de andra politikerna kommer att straffas för högförräderi.

— Var och en av dessa politiker kommer att straffas för högförräderi, sa Bachmann under sitt tal.

Åklagare i Dresden har efter galgen som reserverats till Merkel och Gabriel inlett en förundersökning mot de anonyma demonstranterna. Bachmann själv är misstänkt för gummiparagrafen hets mot folkgrupp efter att han kallat asylsökare för ”fähundar” och ”slödder”.

I en undersökning utförd av tidskriften Focus vill en tredjedel av de tillfrågade att Merkel ska avgå på grund av hennes förda invandringspolitik.

Källa:
Främlingsfientliga Pegida rider på våg av rädsla


  • Publicerad:
    2015-10-19 10:05