INVANDRINGSKRITIK. Den tyska rörelsen PEGIDA har bildat en allians med en rad olika partier och organisationer i Europa. Alliansen heter ”Fästning Europa” och man planerar att hålla demonstrationer över hela Europa i början av februari.

Den tyska islam- och invandringskritiska rörelsen PEGIDA har bildat en paneuropeisk allians med likasinnade rörelser över hela Europa. Alliansen kallar sig Fästning Europa, och man har gemensamt undertecknat vad man kallar Pragdeklarationen, där man förbinder sig att bekämpa islams erövring av Europa och att skydda den västerländska civilisationen. Organisationerna planerar även att hålla demonstrationer över hela Europa den sjätte februari.

Utöver detta tänker man även arbeta för att förhindra att massövergrepp likt de som skedde runtom i Europa under nyårsnatten. Enligt partiledaren för det tjeckiska partiet Usvit, Marek Cernoch, kräver man ”hårda åtgärder mot migranter” i syfte att försvara européerna, i synnerhet kvinnor och barn. Cernoch är även upprörd över hur media och tunga EU-politiker behandlat händelserna i Köln:

— Vad är det vi ser? Nyligen besökte Bryssels toppdiplomat Mogherini Prag, och vi hörde att massövergreppen i Köln inte var en nödsituation och att sådant händer hela tiden. Tysk och europeisk media förringar de tragedier som orsakas av dessa besökande vandaler.

Även den ledande PEGIDA-aktivisten Tatijana Festerling är kritisk mot de europeiska toppolitikerna och kallar Angela Merkels invandringspolitik ett varnande exempel för resten av Europa. Festerling säger även att Merkel skapar ett massivt överskott av män i Tyskland, och hänvisar till att de 1 100 000 asylsökande som anlänt till Tyskland förra året till största del består av män.

PEGIDA har genomfört en rad demonstrationer sedan händelserna i Köln, där 1049 personer säger sig ha fallit offer för våldshandlingar och sexuella trakasserier utförda av män från Mellanöstern. Den nionde januari användes vattenkanoner av tysk polis för att skingra 1700 demonstranter som samlats i Köln för att protestera mot övergreppen.

I spåren av Tysklands generösa invandringspolitik har regeringspartierna CDU och CSU tappat stöd, till stor del till det konservativa invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD). Nyligen uttalade AfD-politiken Beatrix von Storch att Merkel borde ”gå i exil i Chile eller Sydamerika” för att undvika att bli utsatt för våldsaktioner från upprörda tyskar.

Detta är Pragdeklarationen
Vi är medvetna om att den västerländska civilisationens tusenåriga historia snart riskerar att ta slut genom att islam erövrar Europa, och för att den politiska eliten har förrått oss. Vi, representanter för flera europeiska nationer, deklarerar följande:

  • Vi kommer inte ge Europa till våra fiender. Vi är beredda att stå upp och och bekämpa politisk islam, extrema islamistregimer, och deras europeiska kollaboratörer.
  • Vi är beredda att riskera vår frihet, vår egendom, våra arbeten och karriärer och möjligtvis även våra liv, som generationerna före oss gjort. Det är vår plikt mot framtida generationer.
  • Vi vägrar att underkasta oss den centrala europeiska regeringen. Den globala elitens styre har enbart fört med sig fattigdom, arbetslöshet, korruption, kaos och moralisk kollaps. Det är dags att sätta stopp för detta.
  • Vi respekterar de europeiska nationernas suveränitet och varje folks rätt till självstyre.
  • Vi aktar den heliga rättigheten för varje medborgare i varje europeiskt land att skydda landets gränser, och deras rätt att själva välja vilka invandrare de vill eller inte vill välkomna.
  • Vi kommer manifestera denna uppfattning genom vårt deltagande i demonstrationer som kommer hållas i flera europeiska städer den sjätte februari 2016.

Deklarationen undertecknades av representanter från PEGIDA-rörelserna i Tyskland, Österrike, Nederländerna och Bulgarien, samt av Konservativa folkpartiet (Estland), Ruch Narodowy (Polen), Odvaha (Slovakien), Blok proti islámu (Tjeckien), Usvit (Tjeckien) och Lega Nord (Italien).

Källa:
Fortress Europe: PEGIDA to be joined by 14 anti-Islam allies for mass February protests


  • Publicerad:
    2016-01-27 14:00