SVERIGE. Ingrid Carlqvist skriver idag att gårdagens Pegida-demonstration i Malmö var en dödsstöt för rörelsen i Sverige.

Ingrid Carlqvist.

Ingrid Carlqvist.

Bara ett tiotal demonstranter ska ha dykt upp i Malmö när galleristen Henrik Rönnqvist arrangerade Sveriges första Pegida-demonstration mot islamiseringen.

Idag är counterjihadisten Ingrid Carlqvist på Dispatch International rasande över demonstrationen som hon ser som ett fiasko för den islamkritiska rörelsen. Carlqvist skriver bland annat:

Att protestera mot islamiseringen av Västvärlden är kanske det viktigaste en frihetsälskande demokrat kan göra just nu. Därför gör det mig rasande att se hur galleristen Henrik Rönnquist förstörde en spirande svensk Pegida-rörelse i Malmö i går. Han borde skämmas för det arrangemang han stod bakom.

Vidare citerar hon flera personer som var på plats som uppger att det var ett dåligt arrangemang samt att en kvinnlig talare var kraftigt berusad och höll ett värdelöst tal. En person kritiserar också polisen för en dålig insats då hotfulla motdemonstranterna tilläts komma för nära, vilket kan ha skrämt bort sympatisörer som ville delta i demonstrationen.

Carlqvist avslutar sin artikel med följande ord:

Islamkritik är ett alldeles för allvarligt ämne för att överlåtas till amatörer som Rönnquist. I går såg vi inte Pegida Sverige födas, vi såg det dö.

Källa:
Pegida Sverige spelar islamiseringen i händerna


  • Publicerad:
    2015-02-10 16:25