INRIKES. Den invandringskritiska opinionsbildaren Ingrid Carlqvist har meddelat att hon lämnar Det Fria Sverige och tidningen Svegot, där hon fram till nu har varit chefredaktör.

Ingrid Carlqvist.

Ingrid Carlqvist, som blev känd hos nationella tack vare podden Ingrid & Conrad som hon drev tillsammans med Daniel ”Conrad” Frändelöv, har meddelat att hon lämnar Det Fria Sverige (DFS) och tidningen Svegot, där hon fram till nu har varit chefredaktör.

I ett uttalande skriver Carlqvist:

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Man ger sig in i något nytt med de bästa avsikter och intentioner – och ändå funkar det inte. Jag har bestämt mig för att lämna Det fria Sverige och Svegot som är en underavdelning till föreningen. Förhoppningsvis ses vi snart någon annanstans.

Vidare skriver hon:

Ingen har rätt, ingen har fel – vi vill bara olika saker och har olika syn på hur slutmålet ska uppnås. Därför har jag tagit beslutet att avgå ur Det fria Sverige och därmed också ge upp den tidning jag älskade att göra – Svegot.

DFS har också på sin hemsida bekräftat Carlqvists avgång och där föreningens ordförande Dan Eriksson säger följande:

— Ibland fungerar inte samarbeten precis som man tänkt sig eller hoppats. Det är tråkigt att Ingrid lämnar föreningen och Svegot men samtidigt har hon skött det hela väldigt professionellt. När man har olika syn på hur arbetet ska bedrivas, och inte lyckas hitta någon mellanväg, så är det bäst om man kan skiljas som vänner och hitta nya sätt att fortsätta arbetet för vårt folk och vår sak. Ingrid Carlqvist kommer alltid vara inskriven i historien som en av föreningens grundare, och jag ser fram emot att se hennes kommande projekt växa fram.

Ingrid Carlqvist var med och grundade Det Fria Sverige och har sedan lanseringen varit vice ordförande för föreningen. Hon har också varit en av deras mest profilerade företrädare, bland annat genom sin roll som chefredaktör för föreningens tidning Svegot. Vem som kommer att ta över Ingrid Carlqvists plats som vice ordförande är ännu okänt.

Innan Carlqvist blev invandringskritiker arbetade hon som journalist på flera etablerade medier. Hon är även författare och har bland annat skrivit dokusåpakändisen Carolina Gynnings självbiografi ”Ego Girl” och senast den samhällskritiska boken ”Från Sverige till Absurdistan”.

Även Carlqvists kollega Maria Celander har på Twitter meddelat att hon lämnar DFS och Svegot. Däremot kommer Daniel Frändelöv vara fortsatt aktiv inom de två projekten.

Källor:
Ingrid Carlqvist: Jag tar farväl, för denna gången
Vi avtackar Ingrid Carlqvist från föreningen


  • Publicerad:
    2018-08-03 10:20