ALMEDALEN. På Twitter och i tidningen Svegot går Ingrid Carlqvist ut och kritiserar Nordiska motståndsrörelsens aktion under Centerledaren Annie Lööfs tal i Almedalen. ”Extremt dåligt”, anser Carlqvist som nu tycker att Lööf är en ”hjältinna”.


Aktionen under Annie Lööfs tal som nu kritiseras av Ingrid Carlqvist.

Under gårdagen stal Nordiska motståndsrörelsen showen när bilderbergaren Annie Lööf (C) höll sitt tal i Almedalen, med en banderoll som påminde folkförrädare att de en dag kommer hållas ansvariga för sina handlingar. En som inte tyckte om aktionen var Ingrid Carlqvist, som i en artikel kallar Lööf för ”hjältinna” och på Twitter Motståndsrörelsens aktion för ”extremt dålig”.

Knappt hade Centerledaren Annie Lööf inlett sitt tal förrän de började skandera ”folkförrädare” – och gav Lööf vatten på sin kvarn om att alla invandringskritiker är hemska nazister”, påstår Carlqvist i artikeln i tidningen Svegot. Förmodligen syftar hon på att Motståndsrörelsens aktivister valde att ropa just ”folkförrädare” istället för att applådera åt talet tillsammans med andra i publiken.

Carlqvists främsta kritik tycks dock vara att banderollen lyftes i samband med att Lööf talade om förra höstens attacker mot synagogor i bland annat Malmö och Göteborg. Attackerna genomfördes av antisionister med ursprung i Mellanöstern, efter att USA:s president Donald Trump proklamerat att han erkänner den omstridda staden Jerusalem som skurkstaten Israels huvudstad.

Carlqvist och många så kallade Sverigevänner, likväl som bland annat statsminister Stefan Löfven och representera för samtliga riksdagspartier, valde då att ta judarnas sida mot främlingarna. Nu menar Carlqvist att Motståndsrörelsens aktion ”gav ännu mer näring åt känslan av att det nog var nazister som attackerade de judiska ungdomarna”.

Exakt vilken ”känsla” som Carlqvist syftar på framgår dock inte, då till och med mainstreammedia har gått ut med att de personer som dömts för attackerna kommer från Palestina och Syrien.

På Twitter försöker Carlqvist också att få igång en diskussion kring sin kritik mot Nordiska motståndsrörelsen. En person menar att man borde ignorera Nordiska motståndsrörelsen och istället fokusera på så kallade salafister, men detta håller inte Ingrid Carlqvist med om:

Andra har dock noterat att de flesta av lögnpressens skriverier om Lööfs tal kom att handla om Nordiska motståndsrörelsen:


  • Publicerad:
    2018-07-05 08:00