TWITTER. Den islamkritiska journalisten Ingrid Carlqvist hävdade felaktigt att hon var en av de första som talade ut om hat mot svenskar. Nu möts hon av en tsunamivåg av memer.

Den invandrings- och framförallt islamkritiska journalisten Ingrid Carlqvist hävdade igår i en skrytsam tweet att hon var en av de första som pratade om invandrares hat mot svenskar. Denna påstådda pionjärsgärning ska ha ägt rum för hela ett år sedan, år 2019.

På Twitter har flera reagerat på påståendet. Bland dessa Nordisk alternativhögers Christoffer Dulny, som påpekar att det inom SD varit ett etablerat begrepp sedan åtminstone 2009.

Nationella personer och organisationer har nämligen i decennier och under generationer kritiserat massinvandringsproblematiken och de svenskfientliga konsekvenser denna fått i form av förnedrade, rånade och våldtagna svenskar. Medan Ingrid Carlqvist fortfarande jobbade som textgranskare och textredigerare på Aftonbladet ordnades exempelvis en demonstration mot svenskfientlighet med hundratals deltagare i Stockholm år 2010.

Men reaktionen på den kontrajihadistiska journalistens uppenbara lögn har även utmynnat i flertalet kreativa memer. Dessa är samlade under hashtagen #IngridVarFörst.

Ingrid Carlqvist har förbryllat många människor den senaste tiden efter att ha kommit ut som en ”knäppskallekristen sionist” efter en bjudresa till Israel. Hon menar bland annat att det är ”fullständigt logiskt” att anse att västvärlden håller på att gå under på grund av att vi inte stödjer Israel tillräckligt mycket.


  • Publicerad:
    2020-03-09 21:35