HUMOR. Helsingborgs tingsrätt dömde förra veckan Ingrid och Conrad för ett brott de själva begått under två års tid.

Förra torsdagen dömde Helsingborgs tingsrätt de invandringskritiska radiopratarna Ingrid Carlqvist och Daniel ”Conrad” Frändelöv till sammanlagt 16 000 kronor i böter för ”brott mot yttrandefrihetsgrundlagen” efter att dessa direktsänt radio på nätet utan ansvarig utgivare. Domen, som är kontroversiell och allmänt ses som ytterligare ett steg i den allt mer öppet förfäktade anarkotyrannin, har överklagats.

I kölvattnet av domen har tidningen Nya Tider (NyT) tittat närmare på Helsingborgs tingsrätt och funnit att dessa sedan sommaren 2017 sänt Domstolspodden på nätet utan ansvarig utgivare. De har bland annat gjort flera direktsändningar som sänts på Facebook.

När NyT konfronterar domaren Martin Persson som var den som dömde radiopratarna med uppgifterna säger han följande:

— Det är ingenting som jag jobbar med och har inga kommentarer om den helt enkelt, utan bara fallet som jag har dömt och prövat.

NyT frågar honom sedan om det inte kan tolkas som jäv att han är inblandad i exakt likadan verksamhet som han dömer andra människor för.

– Det får någon annan bedöma i så fall. Jag vet inte riktigt vart du vill komma. Jag har inget med den att göra.

Tidningen konfronterar honom sedan med att han gillat den direktsända podden 20 gånger på Twitter och dessutom retweetat den två gånger och att han därmed marknadsfört den.

– Det får vara din tolkning i sånt fall, svarar Martin Persson.

Källa:
Helsingborgs tingsrätt dömde Ingrid Carlqvist – livesänder själva utan ansvarig utgivare


  • Publicerad:
    2019-04-08 19:30