UPPSALA. På lördagen höll den svenska grenen av det tyska islamkritiska Pegida en manifestation i Uppsala. Manifestationen möttes av en mindre motdemonstration på cirka 250 personer.

På lördagseftermiddagen höll den islamkritiska organisationen Pegida en manifestation mot islamism i Uppsala. Motdemonstranter var på plats och försökte bland annat tysta Pegidas talare genom att blåsa i visselpipor samt skandera originella slagord så som ”inga fascister på våra gator!”.

Flera av motdemonstranterna tros komma från de svenskfientliga organisationerna Uppsalabor Mot Rasism och det ”antirasistiska” nätverket ”No Pegida” som en halvtimme innan Pegidas manifestation själva höll en demonstration.

En motdemonstrant vid namn Mattias Österholm motiverar motdemonstranternas försök med att tysta Pegida genom att hävda att den islamkritiska organisationens värderingar ”är ju knasiga”. Samtidigt påstod han att Pegida ”drar alla över en kam” när de kritiserar islam.

— Vi måste säga vad vi tycker, Pegidas värderingar är ju helt knasiga. Jag avskyr när man inte kan se till individen, utan drar alla över en kam, påstår Österholm.

Källa:
Stor demonstration mot Pegida


  • Publicerad:
    2015-05-16 23:05