TYSKLAND. Tysklands justitieminister anser att Pegida utnyttjar terrordådet i Paris till sin fördel och uppmanade därför dem att avblåsa den planerade måndagsdemonstrationen.

Heiko Maas.

Heiko Maas.

Det var under måndagen som Tysklands justitieminister Heiko Maas uppmanade den anti-islamska organisationen Pegida att ställa in sin planerade demonstration mot massinvandring och islam vilket sedan slutet på förra året har anordnats regelbundet var och varannan måndag.

– Om organisatörerna hade haft någon värdighet i sig så skulle de helt enkelt ställt in dessa demonstrationer, hävdade Maas.

Deltagarna under måndagens demonstration ombads att bära svarta armbindlar samt hålla en tyst minut till minne för de som dog på grund av den islamistiska terrorattacken i Paris förra veckan. Något som den tyske justitieministern inte uppskattade.

– Förra veckans offer [från terrorattacken i Paris] förtjänar inte att kränkas på detta viset av slöddriga uppviglare som dessa, påstod Maas.

Maas ansåg även att man utnyttjar terrordådet i Paris till sin fördel och att detta är ”vidrigt”.

– Det är bara vidrigt hur personerna bakom dessa demonstrationer utnyttjar de avskyvärda brotten i Paris, yttrade sig Maas.

Källa:
‘Rabble-rousers’: German minister urges anti-Islam rally to be canceled


  • Publicerad:
    2015-01-12 20:40