FLYKTINGKAOSET. Den brittiska välgörenhetsorganisationen Human Relief Foundation väljer nu att strypa hjälpen till ”flyktinglägret” i Calais. Anledningen är att de så kallade ”flyktingarna” i lägret inte är några riktiga flyktingar. Representanterna från organisationen anser att de inte haft någon anledning att lämna sina hemländer.

När den brittiska välgörenhetsorganisationen Human Relief Foundation (HRF) besökte ”flyktinglägret” i den franska hamnstaden Calais möttes de av något oväntat. De så kallade ”flyktingarna” hade lagt alla oönskade kläder och mat man hade fått av organisationen i högar som man sedan eldat upp.

Representanterna från organisationen fick även en ny bild av människorna i lägret. De flesta av dem har inte haft någon anledning att lämna sina hemländer. Varken krig eller katastrofer hade de flytt ifrån.

Organisationen bestämde sig därefter att strypa all hjälp till lägret då människorna där nu räknas som ”ekonomiska flyktingar”, vilka enbart lämnar sina länder för att resa till välfärdsstater i Europa.

Kassim Tokan som är vice vd för HRF uppger efter att ha besökt platsen att lägret består till 95-97 procent av vuxna män och inte av utsatta familjer som man först trodde. Tokan uppgav till media att han blev väldigt förvånad över vad han fann i lägret och säger att HRF:s hjälp behövs mer i flyktingläger i länder som exempelvis Jordan, Libanon och Turkiet.

Tokan säger också att de inte har någon anledning att fly sina hemländer då de är säkra och att ländernas ekonomi är hyfsade. Han kan inte förstå varför de tagit sig till Europa. HRF kommer fortsätta att vara på plats men kommer istället för att ge mat och kläder inrikta sig på att upprätta fältkök och portabla duschanordningar.

Källa:
UK charity considers cutting off aid for the ‘Jungle’ at Calais after visiting the camp and deciding most migrants had no real reason to leave their home country


  • Publicerad:
    2015-10-08 22:00