MASSINVANDRINGEN. De senaste dagarna har 1500 flyktingar om dagen sökt asyl i Sverige, men det är långt ifrån alla som hinner registreras. Det är nu närmare 2000 flyktingar som kommer till Sverige varje dag.

Sverige får det allt svårare att hinna med den ständigt ökande flyktingströmmen som kommer hit. Därför har nu Migrationsverkets generaldirektör vädjat till landets kommuner om hjälp för att lösa den enorma bostadsbristen. Enligt Migrationsverkets prognos så kommer den stora mängd asylansökningar som görs varje dag inte att minska under den närmaste tiden.

— I våra korttidsprognoser finns det ingenting som pekar på att det här kommer att förändras under den närmaste tiden, säger Fredrik Bengtsson, Migrationsverkets presschef.

Nu i veckan så måste man börja använda sig av de så kallade evakueringsboendena som finns på olika platser i landet. Det kan vara en gymnastiksal som är utsedd att användas ifall något hänt i en stad, till exempel en större brand.

I dagsläget är det 10 000 invandrare med uppehållstillstånd som väntar på att få ett permanent boende någonstans i Sverige.

Källa:
Nya siffran: 2 000 flyktingar varje dag


  • Publicerad:
    2015-10-07 22:50