MASSINVANDRING. Migrationsverkets generaldirektör skickade nyligen ut ett nödrop angående den stora ökningen av så kallade ensamkommande ”flyktingbarn” till Sverige. Han vädjar om hjälp.

Sverige har aldrig tagit emot så många ”flyktingbarn” som vi gör just nu. Läget är så pass allvarligt att Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson går ut med ett nödrop där han vädjar till landets kommuner om hjälp.

Förra veckan och veckan innan dess anlände 607 respektive 676 ensamkommande vilket är en enorm ökning jämfört med tidigare. I den prognosen för 2015 beräknas cirka 12 000 ”flyktingbarn” anlända till Sverige men om antalet fortsätter att öka i den takt det gör just nu riskerar siffran att bli mycket högre.

Generaldirektör Danielsson säger att ”vi måste lösa” situationen men nämner inte hur situationen egentligen ska lösas. Det enda ”lösningen” han föreslår är att ”nu gäller det att kavla upp ärmarna och hjälpas åt”.

— Vi måste lösa uppgiften, och om vi alla gör så gott vi kan tillsammans så kan vi klara det här. En extraordinär situation kräver extraordinära lösningar. Det är krig i länderna där barnen kommer ifrån, hävdar han.

I den invandrartäta staden Malmö har till exempel hela fem nya asylboenden för ensamkommande öppnats bara den senaste veckan rapporterar Sveriges Radio.

Källa:
Nödrop om ensamkommande flyktingbarn


  • Publicerad:
    2015-08-19 00:25