INRIKES. Under fredagsmorgonen offentliggjordes att Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson avgår. Till media säger han att den starka kritiken som riktats mot honom och myndigheten har spelat in i hans beslut.

Anders Danielsson.

Anders Danielsson.

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson gick under fredagsmorgonen ut med att han kommer att avgå från sin post. Samtidigt meddelar han att han kommer att tillträda som generaldirektör för Röda korset den 1 december.

Danielsson själv menar att hans avgång är ”helt självmant” men erkänner samtidigt att han fått utstå en del hot och hat på grund av hur han hanterat framförallt förra höstens massiva invasion av främlingar.

— Det har varit allt från att jag borde skjutas till att jag borde avgå. Det är klart att det inte är roligt. Det är jobbigt och det påverkar mig som människa, berättar han.

Det finns dock källor inom Migrationsverket som menar att Danielsson avgång beror på att han varit för ”politiskt” och som tjänsteman tagit för stor plats i media där han uttryckt sina egna politiska åsikter. Bland annat propagerade han ofta och ljudligt för en liberal invandringspolitik och vägrade under förra hösten in i det sista erkänna att Sverige inte skulle komma att klara den massiva främlingsinvasionen och bad inte regeringen om att införa gränskontroller för än regeringen uppmanade honom att göra det.

Danielsson är utbildad jurist och har tidigare bland annat arbetat för Rikspolisstyrelsen samt varit generaldirektör för Säkerhetspolisen.

Källa:
Danielsson: ”Hatet och hoten äter på en”
Olle Lönnaeus: Lättnad i regeringen när Anders Danielsson avgår


  • Publicerad:
    2016-09-16 20:30