STOCKHOLM. Migrationsverket planerar att öppna ett enormt asylboende i Solna med plats för 852 främlingar. På grund av brandrisken vägrar man dock att peka ut platsen för asylboendet och inte ens kommunen har fått veta.

Solna stad är kritiska till hur Migrationsverket planerar att öppna ett gigantiskt asylboende i kommunen utan att tala om exakt var på grund av brandrisken och även vägrat föra en dialog med politikerna.

— Vi har frågat men Migrationsverket säger att de inte tänker berätta det. Så det får vi reda på när allt är klart i september, uppger moderaten Pehr Granfalk.

Nu har Solna stad begärt ett krismöte med Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson. Förutom att kommunen lämnats helt utanför planeringen av boendet är man kritiska till det stora antalet platser, något som kommer att belasta kommunen oerhört hårt menar man.

— Det planerar att öppna ett av Sveriges största asylboenden här i Solna utan att ha haft någon som helst dialog med oss. Vi vet inte ens vilken typ av individer det är, om det är 300 barn som kommer att behöva skolgång, säger Granfalk.

Migrationsverket försvarar dock sitt agerande och menar att det stora antalet bränder på asylboenden under hösten förra året gör att man inte vågar tala om för kommunen och därmed offentliggöra informationen.

— Det är utifrån säkerheten. Vi hade så mycket bränder i höstas, säger Johanna Måhlen vid Migrationsverkets presstjänst.

Källa:

Solna stad protesterar mot planerat asylboende


  • Publicerad:
    2016-06-13 19:35