MASSINVANDRINGEN. Nu är det Ängelholms kommun som totalt körs över av Migrationsverket då man redan bestämt att ett nytt avtal ska tecknas för ytterligare boenden i kommunen.

migrationsverket

I ett mejl som inkom till Ängelholms kommun i början på juni låter Migrationsverket meddela att man har för avsikt att teckna ett avtal om ett nytt asylboende i kommunen med plats för 49 utlänningar. Man meddelar dock inte var eller när det nya boendet slår upp dörrarna.

— Jag känner mig riktigt förbannad och tycker att Migrationsverket brister i förtroende, säger kommunens socialdemokratiske ordförande Lars Nyander.

Enligt Nyander måste kommunen få ta del av information kring boendet för att kunna lösa saker som skolplatser och annat, nu är det en ”varsågod, lös problemet” situation menar han. Även kommunens förste vice ordförande Stig Andersson är irriterad på Migrationsverket.

— Det är inte klokt, det känns lite som att man omyndigförklarar kommunen, säger Andersson.

Ängelholms kommun är inte ensamma om nya upphandlingar då Migrationsverket just nu upphandlar nya ramavtal i hela landet. Enligt Migrationsverkets kommunikatör Mirsad Slavotic är myndigheten dock mån om kommunikationen med kommunerna, men eventuella attentat mot asylboenden gör att man är förtegna.

— Samarbetet med kommunerna är helt avgörande för oss. Men eftersom vi bedömer att det fortfarande finns en risk för attentat så har vi tagit beslut om att inte informera om adresserna för de nya boendena, säger han.

Källa:

Lars Nyander (S): ”Jag är riktigt förbannad på Migrationsverket”


  • Publicerad:
    2016-06-27 20:45