FRANKRIKE. Efter att en 67-årig kvinna antastades sexuellt av en sudanesisk asylsökare fick ett hundratal nationalistiska fransmän nog och stormade asylboendet som sudanesen bodde på.

En 67-årig kvinna blev i torsdags sexuellt antastad i det lilla samhället Arzon i regionen Bretagne i västra Frankrike. Kvinnan hade just klivit ur bilen efter att ha handlat när hon möttes av en 16-årig sudanesisk asylsökare som plötsligt började tala till henne på bruten engelska.

Sudanesen sa först att han tyckte att 67-åringen var vacker och började därefter kyssa henne. Efter att kvinnan stött bort honom tog han henne på hennes bröst och gjorde därefter onanerande gester innan han sprang iväg. Kvinnan anmälde händelsen till polisen och sudanesen står nu åtalad för sexuellt övergrepp. Rättegången äger dock rum först i mars och i väntan på den släpptes sudanesen av de lokala myndigheterna. Åklagaren kallade dessutom händelsen för ”överdriven”.

Detta ledde nationalistiska fransmän i området till att agera. Under måndagsnatten samlades nämligen ett hundratal fransmän vid sudanesens asylboende för att protestera. Några av dem bröt sig till och med in i asylboendet och blev där gripna av polis.

De nationella fransmännen rättfärdigade sin protest bland annat genom att anklaga de lokala myndigheterna för att försöka sopa denna en av massinvandringens många negativa konsekvenser under mattan.

Se klipp från händelsen nedanför:

Källa:
100 far-right protesters attack migrant center in French village


  • Publicerad:
    2016-11-16 09:35