INRIKES. Fem män är nu anhållna misstänkta för att ha våldtagit en kvinna sent i går kväll. Våldtäkten ägde rum på en camping i Borgholm.

Strax före midnatt på midsommarafton ska en 20-årig kvinna blivit våldtagen av fem män i åldrarna 19 till 21 år. Våldtäkten ägde rum på Kapelluddens camping i Borgholm på Öland. Förhör har pågått under större delen av dagen idag.

Enligt boende på campingen har årets midsommarfirande varit ett av de lugnaste på länge. Några få småbråk har det varit, men i övrigt lugnt. Boende på campingen är förvånade över vad som ska ha hänt.

Männen hämtades in tidigt i morse och anhölls därefter. Polisen kommer efter att förhören har avslutats att kontakta en åklagare. Vid 18.30-tiden nu på kvällen pågick fortfarande förhören med de misstänkta.

Tidigare har tidningen Ölandsbladet rapporterat om att det ligger ett stort asylboende på Kapelludden. Nu spekuleras det runt om på sociala medier om huruvida gärningsmännen är invandrare eller inte. Männen ska dock ha gripits i en husvagn och inte i någon av de stugor som disponeras av asylboendet.

Källa:
Fem anhållna för våldtäkt
Fem anhållna för våldtäkt på camping på Öland


  • Publicerad:
    2015-06-20 20:20