Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Barnombudsman lämnar post efter kritik om att ha tystat ner gruppvåldtäkter på vita flickor

Av Redaktionen, 2015-05-25
redaktionen@nordfront.se

STORBRITANNIEN. Sue Berelowitz, Storbritanniens motsvarighet till Barnombudsmannen, har lämnat sin post efter att ha fått massiv kritik för att hon försvårat utredningarna om de mångkulturella gruppvåldtäkterna på vita flickor. Nu uppdagas en skandal där det visat sig att myndigheten dagen efter anställde Berelowitz som konsult med ännu högre lön än tidigare.

Sue Berelowitz tystade ner mångkulturella övergrepp på vita flickor.

Sue Berelowitz tystade ner mångkulturella övergrepp på vita flickor. ”Jag gjorde det för barnens skull”, säger Berelowitz.

Den senaste tiden har uppgifter om asiatiska gäng som drogar, våldtar och säljer vita flickor kommit till ytan i Storbritannien. Flera städer, däribland Rochdale, Rotherham, Derby, Bristol och Oxfordshire, har drabbats av de företrädesvis pakistanska gängen som utsatt tusentals vita flickor för sexuella övergrepp. Bara i Rotherham ska minst 1 400 barn ha utnyttjats av gängen under en 16-årsperiod utan att någon ingrep.

I flera städer har antingen polisen eller lokala politiker anklagats för mörkläggning, men den som från början tystade ner och försvårade utredningen var judinnan Sue Berelowitz, som var Storbritanniens motsvarighet till barnombudsmannen.

Tidningen Daily Mail skriver om hur det gick till när Berelowitz var utsedd av staten för att utreda de första rapporterna om omfattande mångkulturell grooming-verksamhet i Storbritannien:

Berelowitz skapade kontroverser 2012 då hon i kölvattnet av uppmärksammade övergreppsfall i Rochdale och Rotherham skrev en rapport som förnekade att det fanns ett växande antal asiatiska grooming-gäng.

Istället berättade rapporten – som utmålades som ”hysterisk” och ”känslomässig” – bara att övergrepp begås av män av olika bakgrund.

Förra året försökte Berelowitz se till att uppgifterna om de mångkulturella övergreppen förblev hemliga för britterna.

Och hon skapade kontroverser förra året genom att varna för att öppna upp de sekretessbelagda familjedomstolarna för offentlig granskning, hävdandes att barn kan komma att begå självmord om deras namn och oroliga liv blev kända för allmänheten.

Den 30 april lämnade Berelowitz myndigheten, något som Daily Mail menar beror på att hon just varit för kontroversiell och fått massiv kritik för att ha försökt mörklägga övergreppen. Daily Mail skriver nu om en ny skandal från den statliga myndigheten. Förutom att Berelowitz lämnade sin post med ett avgångsvederlag på över 1,7 miljoner kronor fick hon dagen efter en anställning som extern konsult inom samma myndighet och med samma arbetsuppgifter – att utreda övergrepp på barn.

61-åringen kommer enligt den nya överenskommelsen få £960 [12 500 SEK] per dag och kommer arbeta upp tio nio dagar i månaden. Det betyder att hon kommer få samma belopp som när hon var heltidsanställd – men för mindre arbete.

Källa:
Child protection boss paid off with £134k after failing to speak out about abuse by Pakistani gangs is rehired as a consultant within 24 hours on £1k a DAY


  • Publicerad:
    2015-05-25 11:15