STORBRITANNIEN. Upp till 1 000 flickor kan ha drabbats i vad som beskrivs som en av de värsta pedofilskandalerna i landets historia, detta i en enda stad. Bland annat beskylls myndigheterna för att inte ha ingripit av rädsla för ”rasism”.

Några av de anklagade i Rotherhamövergreppen, och av allt att döma är förövarna i Telford av samma bakgrund.

Ännu en pedofilskandal har uppdagats i Storbritannien, denna gång i staden Telford. Unga flickor, vissa endast 11 år gamla, ska ha blivit kontinuerligt utnyttjade under 40 års tid och så många som 1 000 flickor kan ha drabbats. Tre flickor ska även ha mördats och två dog indirekt av men de fick från de sexuella övergreppen.

Trots att liknande fall uppdagats i bland annat Rotherham så reagerade inte myndigheterna. Socialarbetare kontaktade polisen redan på 90-talet om övergreppen, men eftersom förövarna i många av fallen var av ”fel” etnisk härkomst så ignorerades problemet. Speciellt ”asiatiska” gäng pekat ut som drivande i övergreppen enligt tidningen Mirror. Ett av offren, som endast var 14 år när hon första gången blev sexuellt utnyttjat, säger detta i vittnesmålet:

Jag hatade det som hände och förövarna fick det att krypa i skinnet på mig, men de sa till mig att om jag berättade något skulle de våldta mina yngre systrar och säga till min mamma att jag var prostituerad. Natt efter natt tvingades jag att ha sex med flera män i vidriga hotell. Jag måste ha hämtat morgonen efter-piller från en lokal klinik minst två gånger i veckan men trots det ställde de aldrig några frågor. Två gånger blev jag gravid och tvingades göra abort. Bara några timmar efter den andra aborten tvingades jag ha sex mer fler män.

Det värsta övergreppet skedde när jag nyss fyllt 16 år, när jag drogades och gruppvåldtogs av fem män. Några dagar senare dök gängledaren upp vid mitt hem och sa att han skulle bränna ner huset om jag berättade vad som hänt till någon.

Enligt hemligstämplade dokument så har myndigheterna vetat om övergreppen i åtminstone ett decennium, och enligt tidningen Mirror försökte de även hindra granskningar av pedofilgängen då de till stor del består av män med bakgrund i Mellanöstern.

Fem personer ska även ha dött till följd av övergreppen, fyra unga flickor samt mamman till en av flickorna. Bland annat 16-åriga Lucy Lowe samt hennes mamma och syster som mördades av den 26-årige rasfrämlingen Azhar Ali Mehmood i en brandattack år 2000. Tre år tidigare hade Lucy Lowe fött Mehmoods barn efter att ha blivit våldtagen av honom. Han dömdes till fängelse för mord men åtalades aldrig för några sexbrott.

Källa:
Britain’s ’worst ever’ child grooming scandal exposed: Hundreds of young girls raped, beaten, sold for sex and some even KILLED


  • Publicerad:
    2018-03-11 19:00