ENGLAND. Andrew Hutchinson, 29 , manlig sjuksköterska vid John Radcliffe sjukhus i Oxford har erkänt sig skyldig till 27 våldtäkter, sexuella övergrepp, voyeurism och stöld av medicinsk utrustning. Bland offren finns flickor så unga som 9-10 år gamla.

England skakas av avslöjandet av en serievåldtäktsman, 29-årige Andrew Hutchinson, som härjat på både sjukhus och festivaler där han volontärarbetet.

Han arbetade som volontär vid OS 2012. Där ska han ha bland annat ha filmat under kvinnors kjolar och vid en festival ska han enligt utsaga ha attackerat två mycket berusade kvinnor sexuellt.

De flesta av våldtäkterna skedde dock på sjukhuset som han arbetade som sjuksköterska på. Hutchinson våldtog där medvetslösa patienter och filmade sina övergrepp.

Det var efter att Hutchinson ertappades för att ha smygfilmat flickor, en så ung som nio år, vid ett fritidscenter i Oxfordshire som historien avslöjades. Polisen hittade sedan mängder av oanständiga bilder hos honom.

Majoriteten av kvinnorna var medvetslösa eller gravt alkoholpåverkade under övergreppen och visste inte vad de blivit utsatta för innan polisen visade filmer för att kunna bekräfta identifieringen av kvinnorna.

— Det han har gjort är mycket värre än att göra det på gatan för jag hade ingen aning om vad som hände, så jag hade ingen möjlighet att göra motstånd, säger ett av offren.

Hutchingson dömdes till 18 års fängelse för sina brott.

Fotnot: Voyeurism – en psykiatrisk term för en psykisk störning av de sexuella preferenserna. Voyeurism innebär att bli sexuellt upphetsad av att iakttaga främlingars sexuellt umgänge utan deras samtycke, samt att söka efter sådana erfarenheter. Främlingarna behöver inte var helt nakna utan det kan också vara en intim situation, till exempel när en person byter om eller går på toaletten, duschar eller badar. Det kan också handla om att smygfilma eller ta foton av någon i intima situationer.

Källor:
Sjuksköterska våldtog medvetslösa offer
Nurse jailed for 18 years after admitting string of ’depraved’ sexual assaults including rape of unconscious patients


  • Publicerad:
    2015-04-28 23:50