MÅNGKULTUR. Rikskriminalpolisens underrättelsesektion har nyligen släppt en rapport där de klassar 55 bostadsområden i Sverige som laglöst land där polisen inte längre kan upprätthålla lag och ordning.

En rapport från rikskriminalpolisens underrättelsesektion vid namn “En nationell översikt av kriminella nätverk med stor påverkan i lokalsamhället” beskriver arbetsförhållandena för poliser i yttre tjänst i 55 bostadsområden runt om i Sverige som arbete i laglöst land.

Bland de områden som nämns i rapporten återfinns bland annat Rinkeby och Tensta i norra Stockholm och Alby och Fittja i södra Stockholm. Även Bergsjön och Biskopsgården i Göteborg nämns, likväl som Herrgården/Rosengård i Malmö. Även flera områden i mindre städer står med i rapporten, till exempel Araby i Växjö och Brynäs i Gävle.

Enligt polisen har det ordinarie rättssystemet satts ur spel i dessa områden samtidigt som många förlitar sig på de kriminella gängen i områdena för rättsskipning eftersom att man upplever att det är dessa som styr då polisen inte har lyckats fullgöra sin uppgift. Polisen rapporterar vidare att de knappt längre kan patrullera i dessa områden utan att utsättas för hot och våld eller skadegörelse på bilar och annan utrustning.

Källa:
55 ”no go”-zoner i Sverige


  • Publicerad:
    2014-11-02 20:30