SVERIGE. En barnsexhärva liknande de i England har nu uppdagats i Sverige. Det rör sig om 15 misstänkta män som på olika sätt utnyttjat minderåriga flickor. Minst en av männen är i dagsläget misstänkt för upprepade barnvåldtäkter.

Nordfront har tidigare rapporterat om stora barnsex brott i England där stora grupper män tillsammans och på olika sätt utnyttjat flickor på sexuella sätt. Nu har en liknande händelse sett dagens ljus även i Sverige.

Det hela uppdagades när polisen i ett annat ärende letade igenom en flickas telefon efter uppgifter om langare. I telefonen hittades bilder av sexuell natur och sedan dess har utredningen vuxit.

I männens telefoner och datorer hittades filmer och bilder på olika flickor i olika utsatta positioner. Brotten ska i största mån ha begåtts med hjälp av internet, något som är ett vanligt tillvägagångssätt inom dessa typer av brott. I dagsläget rör det sig om 15 misstänkta gärningsmän. Tre män i 40-årsåldern och 12 män mellan 15-25, alla tolv är boende i Jämtland. Flickorna som utsatts ska enligt uppgift ha en ålder på under arton år och i vissa fall under femton och är från hela landet.

Brottsmisstankarna rör bland annat sexuell posering, grooming, barnvåldtäkt och misstanke finns även om att de äldsta männen försökt köpa sex av flickorna.

En av männen är i dagsläget misstänkt för upprepade barnvåldtäkter.

Mikael Lundberg, förundersökningsledare på Jämtlandspolisen, handlägger ett ärende mot en utav männen där hela tolv anmälningar gjorts av polisen själva. Lundberg uppger att han inte känner till omfattningen av härvan men säger samtidigt att det hela tiden tillkommer anmälningar.

Källa:
Flera minderåriga flickor misstänks ha sexuellt utnyttjats


  • Publicerad:
    2015-06-02 21:30