NORRBOTTEN. Östra skolan i Jokkmokk är den tredje norrbottniska skolan som de senaste dagarna har hotats med en så kallad skolskjutning.

Nordfront kunde under måndagen via Fjällsjö Nyheter rapportera om att skolor i Kiruna och Boden har fått hot om att så kallade skolskjutningar kommer att genomföras.

Nu har även Östra skolan i Jokkmokk drabbats av ett liknande hot, då någon skrivit på Jodel att ”Det blir skottlossning på tisdag. Hoppas att alla dör”.

Inför tisdagen har man därför på Östra skolan vidtagit flera säkerhetsåtgärder. Bland annat var planen att man skulle låsa alla dörrar efter att eleverna anlänt till skolan.

— Hotet skrevs på söndag kväll och polisen jobbar med att få tag på den som skrivit det och som en trygghetsåtgärd finns de på skolan på tisdag, sade skolans rektor, Gunilla Silverbrand, till SVT Norrbotten på måndagen.

Men under tisdagsmorgonen meddelade Jokkmokk kommun att hotet mot skolan är ”avblåst”. Enligt polisen kvarstår heller ingen hotbild mot Östra skolan och man ska under morgonen ha kunnat ta emot sina elever enligt vanlig ordning.

Källor:
Nytt hot om skolskjutning – nu i Jokkkmokk
Hotet mot Östra skolan avblåst


  • Publicerad:
    2018-10-16 11:00