UTRIKES. En brutal skolskjutning utspelade sig i den amerikanska delstaten Florida under onsdagseftermiddagen. 17 personer dödades och ett flertal skadades. Skytten, som greps bara en stund efter dådet, är en 19-årig tidigare elev på skolan.

Det var under onsdagseftermiddagen som 19-årige Nikolas Cruz gick in på skolan Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida och öppnade eld. Det hela resulterade i att 17 personer, både vuxna och elever, dödades och ett flertal skadades. Skytten ska ha använt sig av ett halvautomatiskt vapen och hade med sig många magasin med ammunition. Den 19-årige gärningsmannen lyckades fly skolan efter dådet men kunde senare gripas i ett närliggande område.

Cruz ska tidigare ha gått på skolan men blev avstängd förra året på grund av ”disciplinära orsaker”. Flera elever som låtit sig intervjuas efter skolskjutningen har berättat att de inte är förvånade över att det var Cruz som var skytten. Enligt dem var Cruz ”ensam och konstig” och han ska även tidigare haft ett förbud på sig om att inte röra sig i skolområdet med ryggsäck.

President Donald Trump har kommenterat händelsen på sin Twitter. Han skrev:

My prayers and condolences to the families of the victims of the terrible Florida shooting. No child, teacher or anyone else should ever feel unsafe in an American school.


  • Publicerad:
    2018-02-15 09:45