USA. Två homovurmande tonåringar sköt under tisdagen flera skolkamrater.

Under tisdagseftermiddagen, lokal tid, miste en ung man livet och flera blev skadade när ytterligare en skolskjutning i USA ägde rum.

Två elever på STEM School Higland Ranch är anhållna för dådet: 18-åriga Devon Erickson och en minderårig kvinnlig elev.

Enligt vittnen har Erickson och hans medhjälpare gått in mitt i skolan och föst ihop elever i två gruppera vardera. Sedan har de börjat skjuta besinningslöst.

Eleven Brendan Bialy och två vänner till honom överföll gärningsmännen. En blev svårt skadad men tillhör de överlevande.

Polisen kom på plats inom bara några minuter tack vare att lärare kunde larma vid första skotten. Snart därefter kom insatsstyrkan och tre ambulanshelikoptrar till platsen, varav en landade på skolans tak.

Det är i nuläget oklart hur många som fördes till sjukhus, men för 8 personer är läget kritiskt medan fyra personer blev utskrivna under tisdagskvällen. Inga lärare eller poliser är skadade.

Polischefen Anthony Spurlock från Douglas County vill ännu inte uppge namnet på den dödade 18-årige eleven. Inte heller namnet på den minderåriga nu anhållna eleven som först nämndes som en pojke.

Nu har polisen gått ut med att de först trodde eleven var en pojke men sedan upptäckte att de rörde sig om en flicka som är ”transgender” och håller på att byta kön.

Erickson har inte uppgivit något motiv men har uppenbara problem med nuvarande regeringen i USA. Han hyllar Barack Obama på sin Facebooksida och Twitter samtidigt som han hatar Donald Trump.

Den unge mördaren hatar också kristna och hyllar homolobbyn.

Skolan ligger i Highland Ranch Colorado, en förort till Colorados huvudstad Denver och har 2000 elever från 6 till 18 år.

Platsen ligger knappt 10 mil från Littleton och den nu ökända Columbine High School, där 13 elever miste livet under en skolskjutning 1999.

Skjutningen kommer också en vecka efter att elever miste livet och skadades under en liknande attack i North Carolina University i Charlotte.

Källa:
1 student killed, 8 injured in Colorado school shooting


  • Publicerad:
    2019-05-08 19:00