MASSINVANDRINGEN. Tre flyktingmän i 30-års åldern sökte efter en kvinna som desperat flytt in i en skola efter en misshandel. Jakten gick rakt in på skolområdet i Junsele i västra Ångermanland och resulterade i att skolledningen låste in barnen. Nyheten mörkades sedan av media.

Här skedde attacken som resulterade i att skolbarnen låstes in.

Här skedde attacken som resulterade i att skolbarnen låstes in.

Det var i måndags förra veckan som tre mörkhyade män, som ortsborna uppfattade vara flyktingar från ett av traktens många flyktingboenden, gick in på skolan i Junsele och sökte efter en kvinna som gömt sig där efter att ha blivit misshandlad av en av männen. Var kvinnan gömde sig hade männen fått veta genom att hota skolbarn i området.

Attacken mot skolan ledde till att kvinnan låstes in i lärarrummet samtidigt som skolbarnen låstes in i klassrummen. Detta enligt de rutiner som skolorna har idag på grund av erfarenheter från exempelvis skolskjutningar. Polis tillkallades därefter vilka kunde gripa och föra bort ledaren för de tre männen. Mannen är känd av polisen sedan tidigare för kvinnomisshandel.

Trots att attacken på skolan uppmärksammades stort på sociala medier och av alternativ media i området så valde lokalpressen, det liberala MittMedia-monopolet som äger alla lokaltidningar i mellersta Norrland, att försöka mörka händelsen. Flyktingarnas attack mot skolan och polisingripandet under tiden barnen var inlåsta ville man inte skriva om.

Detta trots att man nyligen i artikeln ”Hatattack mot skola” uppmärksammat att Nordiska motståndsrörelsen under kvällstid satt upp några klistermärken i närheten av en skola i området.

I lördags, nästan en vecka efter händelsen, publicerade så MittMedia en artikel om händelsen. Detta efter upprepade påstötningar från Junselebor som undrade varför inte media ville skriva om händelsen. Artikeln inriktade sig dock på att fördöma ”hatet” som lokalbefolkningen ska ha uttryckt mot att sådant som skedde på skolan i Junsele nu får förekomma i Sverige utan att någon verkar reagera.

Källor:
Våldsman greps på skola
Hotfulla män på skolan i Junsele
Hatattack mot skola
”Hatattack mot skola”


  • Publicerad:
    2016-05-23 06:30