INRIKES. Skolattacker och våldtäkter har det senaste året skapat en hotfull situation för barnen i Junsele. I veckan var det dags igen, då ett barn nästan kidnappades på väg till skolan, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Ett kidnappningsdrama utspelade sig i veckan i Junsele i utsatta Sollefteå kommun när ett skolbarn var på väg till skolan. Barnet lyckades ta sig ur den hotfulla situationen och skadades inte fysiskt men chockades av händelsen. Alla skolbarn förbjöds därefter att lämna skolan.

— Vi fick uppgifterna från skolan och skickade dit en patrull som tog upp anmälan. Vi har rubricerat det som olaga frihetsberövande, berättar B-O Lundberg som är polisens förundersökningsledare.

Det tidigare så idylliska Junsele har de senaste åren utsatts för en mångfald av svåra händelser. Tidigare i år dömdes två HBTQ-engagerade bröder i Junsele för 580 våldtäkter mot barn, mestadels pojkar i åldern 10-15 år. Bröderna hade även filmat vissa av övergreppen.

LÄS MER: Pedofilbröderna Björn och Teddy Sandberg döms för mycket stort antal grova barnvåldtäkter

Och för bara ett år sedan drabbades skolbarnen i Junsele av en liknande hotfull attack som nu är aktuell. Även den gången stängdes barnen in skolan. Detta efter att asylsökare jagat en kvinna som inte diskat och kvinnan gömt sig inne i skolan. En man från Afghanistan dömdes senare till fängelse för brott mot tre kvinnor.

Den gången mörkades skolattacken först av media, som sedan publicerade artiklar om händelsen med vinklingen att ”hatare” inte gillat den.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-12-23 20:00