PEDOFILI. Sänkt straff för att de våldtagna barnen haft ”utbyte” av våldtäktsmännens lekar. Nu tar Högsta domstolen parti för den bisarra domen i hovrätten.

Pedofilbröderna Ted och Björn Sandberg kommer lindrigt undan.

Det var i februari förra året som två bröder från Junsele i Ångermanland häktades för ett stort antal våldtäkter mot barn. Polisen struntade först i fallet när en av de våldtagna larmade, men efter efter att de kriminella handlingar offentliggjorts på Flashback agerade polisen på uppgifterna.

Efter rättegången i tingsrätten kort innan julen 2017 stod det klart att bröderna inte bara misstänktes för hundratals våldtäkter utan även för att ha filmat övergreppen. Tingsrätten dömde sedan de två HBTQ-intresserade bröderna till 14 respektive 12 års fängelse för 580 våldtäkter mot barn.

— Det gjorde ont och jag ville inte, men jag fick lite småpengar och några kinapuffar, berättar ett av de utsatta barnen.

Men sedan i mars i år halverade hovrätten nästan straffet. Motiveringen var att barnen haft ”utbyte av umgänget” av våldtäktsmännen.

Våldtäktsmännen hade nämligen spelat rollspel med barnen, vilket gav båda bröderna fem års straffrabatt. De flesta av barnen som våldtogs var pojkar i åldern 10-15 år.

Den enligt många vansinniga domen överklagades till Högsta domstolen, som nu tagit parti för hovrätten i Sundsvalls så kallade rättvisa.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-05-04 13:00