NORRLAND. Regional statlig media i form av P4 Jämtland har tagit upp kampen mot Fjällsjö Nyheter – en oberoende lokal nyhetshemsida. Igår meddelade P4 att Fjällsjö Nyheter stängts ner, men redan idag är sidan återigen online.

Den oberoende nyhetssajten Fjällsjö Nyheter stängdes under gårdagen ner efter ett drev från P4 Jämtland och P4 Västernorrland som anklagade webbtidningen för att vara kopplad till Nordiska motståndsrörelsen. Detta har påståtts trots att P4 inte kunnat fastslå vem eller vilka som driver sidan, men de misstänker att Motståndsrörelsens Robin Palmblad är inblandad. P4 Jämtland har till och med letat fram ett citat från Palmblad i Radio Nordfront som handlar om just lokalmedia:

— En sak man kan göra i småbyar är att man skapar en lokalmedia med en hemsida som är döpt till byns namn. Folk är intresserade av vad som händer i sitt närområde. Det kan ha en väldigt stor inverkan på lokalsamhället att man för fram en politiskt inkorrekt version av samhällsutvecklingen, sa Palmblad i maj.

Efter P4:s drev började yttrandefrihetshatande krafter att sätta press på företaget som hostade Fjällsjö Nyheter, varför sidan försvann från internet under gårdagen. Detta trots att inget som publicerats på hemsidan kan anses särskilt anstötande och definitivt inte olagligt enligt svensk lag. Sidan rapporterar bara sakligt om lokala tillställningar och nyheter men har också granskat mångkulturens baksidor, vilket inte uppskattats av de politiskt korrekta krafterna på orten.

P4 Jämtland erkänner indirekt att de kollaborerar med yttrandefrihetshatarna då de igår meddelade att sidan stängts ner efter att personerna som fått sidan nedstängd hade kontaktat P4.

De politiskt korrekta fick dock avbryta sitt firande snabbt då Fjällsjö Nyheter redan idag har hittat en ny aktör som kan hosta deras sida som nu återigen finns tillgänglig på internet.

Fortsättning följer!

Källa:
Fjällsjö Nyheter


  • Publicerad:
    2016-08-26 15:05