INRIKES. Under onsdagen mottog flera förskolor på Lomboloområdet i Kiruna hot om kommande skjutningar. Polisen rubricerar händelsen som olaga hot och har ännu inte hittat någon misstänkt gärningsman.

Det var under onsdagen som flera föräldrar, vars barn går på olika förskolor i Lomboloområdet i Kiruna, mottog hot om skjutningar mot barnens förskolor.

— En förälder som kom på morgonen och lämnade barnet visade en skärmdump på ett socialt medie där det står att ’Jag ska skjuta på dagis, håll era barn hemma från Lombolo’, säger Ulrika Törneborg förskolechef på Lombolo förskoleområde.

Förskolorna evakuerades och beslutet om att skicka hem barnen och personalen från Lombolo förskola vidtogs enligt försiktighetsprincipen, säger biträdande förvaltningschef Conny Persson i ett pressmeddelande.

Hotet skrevs på mobilapplikationen Jodel, där användare kan skriva anonyma inlägg. Tidigare har flera hot om skolskjutningar kommit in via just den appen. Förra året fick bland annat tre skolor i Norrbotten hot om skolskjutningar under en veckas tid.

Polisen rubricerar händelsen som olaga hot och har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Källa:
Flera förskolor i Kiruna evakuerade efter hot


  • Publicerad:
    2019-06-19 22:20