INRIKES. Polisen har gått upp i stabsläge efter en andra skjutning inom ett dygn på Nydala i Malmö. Mitt på eftermiddagen sköts en 24-årig man till döds, och ytterligare en vårdas med livshotande skador.

Foto: Patrick Persson

Strax efter klockan tre på tisdagseftermiddagen fick polisen in flera samtal om en skottlossning vid Nydalaparken i Malmö. När de anlände till platsen påträffade de två allvarligt skadade män.

– En person fick hjärt-lungräddning på platsen, men hans liv gick inte att rädda och han avled, säger Ewa-Gun Westford, presskommunikatör vid polisen. Den andre mannen, som är i 30-årsåldern, fördes med livshotande skador till sjukhus med ambulans.

Skottlossningen inträffade mitt på eftermiddagen, i en park där människor låg och solade och barn lekte i närheten. Skjutningen är den andra i raden på två dagar på Nydala. Natten mot tisdagen skottskadades en man i 20-årsåldern på samma plats, och han vårdas nu på sjukhus med lindriga skador.

Polisen har gått upp i stabsläge och knackar nu dörr i området för att komma i kontakt med personer som kan ha sett händelsen. Flera husrannsakningar har genomförts och en person har gripits.

Förutom utredningsarbete är polisen också på plats i området vid Nydalaparken och arbetar trygghetsskapande.

– Det här skedde i närheten av en förskola, säger Ewa-Gun Westford.

Det är oklart vilken typ av vapen som användes vid skottlossningen.

Källa:
En död efter ny skottlossning på Nydala
En död och en skadad i ny skottlossning i Malmö


  • Publicerad:
    2018-07-03 21:30