SVERIGEBILDEN. Bilden av Stockholm som Europas Chicago – en mörk laglös plats där man sover med ett öga öppet – sprider sig alltmer i USA.

En bild av Sverige som sprider sig i USA.

Dagens Nyheters USA-korrespondent Björn af Kleen rapporterar om att det finns ett växande intresse för Sverige i USA, särskilt bland Trump-anhängare och i invandringskritiska miljöer. Han skriver bland annat:

”Sverige [är] paradexemplet som man plockar fram för att illustrera hur illa det kan gå om man öppnar gränserna och välkomnar andra religioner och kulturer än vad som uppfattas som nationens ursprungliga.”

USA:s ambassad i Stockholm har utfärdat varningar till amerikaner om risken för terrorbrott i Sverige. På hemsidan uppmanas besökare till Sverige att ”hålla låg profil” och ”vara vaksam på allmänna platser”.

I en intervju nyligen visade Steve Bannon, Donald Trumps forne chefsstrateg, ett brinnande intresse för Bergslagen. Bannon berättade att han ville resa till Sverige för att hjälpa Sverigedemokraterna i höstens riksdagsval.

Sveriges ambassadör i Washington, Karin Olofsdotter, berättar att hon suttit på en lunch på en tankesmedja. Hennes kvinnliga bordsgranne skulle resa till Sverige i ett ärende och frågade Olofsdotter om det var säkert att ge sig ut på gatorna eller om hon skulle riskera att bli våldtagen.

Bilden av Sverige som ett rosaskimrande Astrid Lindgren-paradis verkar bara leva kvar i politikers och kulturmarxisters verklighetsflykt.

Källa:
I Trumps USA sprider sig bilden av Sverige som ett förlorat paradis


  • Publicerad:
    2018-08-17 10:20