MÅNGKULTUREN. En 26-årig arab förde i vintras iväg en 12-årig svensk flicka från sitt hem och hyrde en stuga i Ågarp för en natt där han först bjöd flickan på marijuana och sedan våldtog henne under natten.

Bild på Hassan Akilys och hans meddelanden till den 12-åriga flickan. Klicka för större bild.

Araben Hassan Akily (19910529-8351) från Malmö dömdes igår av Halmstads tingsrätt för våldtäkt mot barn, fyra fall av sexuellt ofredande och narkotikabrott. Allt från att han hade haft kontakt med en 12-årig svensk flicka på nätet och senare när han träffade henne så hade han våldtagit henne. Straffet blev 2 år och 6 månaders fängelse och 127 000 kronor i skadestånd.

Under ungefär fyra månader i höstas så hade Akily haft sporadisk kontakt med flickan som bodde uppe i Norrbotten och i den kontakten hade han ljugit om sin ålder. När han hörde om att flickan skulle vara hos sin pappa i södra Sverige under jullovet så blev han plötsligt väldigt angelägen att träffa henne.

Under eftermiddagen den 27 december lämnade flickan sin pappas hem och kontaktade Akily som genast åkte med bil från Malmö till staden där hon bodde och hämtade upp henne ungefär vid 18-tiden. Sedan började Akily köra söderut mot Malmö, men stannade och hyrde en stuga över natten på den lilla orten Ågarp. I stugan där de tillbringade natten bjöd han flickan på marijuana och våldtog henne sedan under natten.

Akily försökte under natten ivrigt genomföra samlag med flickan och struntade i att hon tydligt inte var mogen för det och att det hela tiden gjorde ont på henne. När det inte fungerade så fick han henne istället att utföra oralsex på honom.

I åtalet kan man läsa:

Hassan Akily har smekt Sekretess NN 1 på kroppen, bl.a. över brösten, berört hennes underliv samt stoppat in sina fingrar i hennes underliv och därefter haft samlag med henne genom stoppa in sitt könsorgan, i vart fall en bit, in i hennes underliv. Hassan Akily har därefter förmått Sekretess NN1 att suga av honom, d.v.s. ha oralsex. Sekretess NN1 var 12 år vid händelserna. Det hände i Ågarp i Halmstads kommun under natten mellan den 27 och 28 december 2017. Handlingarna att stoppa in fingrarna i Sekretess NN1:s underliv och förmå henne att suga av honom är sexuella handlingar jämförliga med samlag.

Hassan Akily begick gärningen med uppsåt. Hassan Akily hade åtminstone skälig anledning att anta att målsäganden var under 15 år.

I de delar av förhören som citeras i domen framgår tydligt hur omogen flickan är då hon knappt har vokabulär för att beskriva vad Akily gjorde mot henne under natten och då hon tycker att det är oerhört jobbigt att berätta om det. Flickan ville inte ha sex med honom, men förmådde inte att säga ifrån tillräckligt för att Akily skulle sluta.

Narkotikabrottet Akily dömdes för var för att han hade bjudit flickan på cannabis. De sexuella ofredandena var för att han på Snapchat hade skickat flickan meddelandena ”Skicka mig något sexigt boo”, ”Är du kåt bby” och ”Hahahah nee men då får du även suga mer än en gång bby”.

Hassan Akily. Klicka för större bild.

I Kriminalvårdens yttrande framgår att Akily lever ett vad det verkar som välordnat liv i Malmö, med stort socialt nätverk och att han bland annat har studerat på Malmö högskola. Han har den senaste tiden bott på Slöjdgatan 9 tillsammans med sin äldre syster och hennes man och arbetar med import och försäljning av elcyklar via den svenska filialen av familjeföretaget Cyklotricity som ägs från England av hans bror eller någon annan släkting. På Akilys Facebook kan man läsa mer om honom. [Kort efter publiceringen av denna text stängde Akily ner sitt Facebook-konto.] Precis innan Akily häktades så planerade han att flytta tillbaks hem till sin mor.

Källor:
Halmstads TR B76-18 Dom 2018-08-14


  • Publicerad:
    2018-08-15 15:30