MÅNGKULTUREN. 16-åring rasfrämling som rånade och torterade två svenska pojkar åtalades på tisdagen vid Malmö tingsrätt. En medskyldig 14-årig rasfrämmande pojke slipper åtal på grund av låg ålder.

De rasfrämmande pojkarna leder bort svenskarna för att råna och tortera dem. Foton: Polisen.

Två svenska 15-åriga pojkar reste 23 juli från samhället Svedala till gallerian Emporia i den mångkulturellt integrerade staden Malmö. Så fort de kommit fram fördes de bort av två rasfrämlingar, den ene var den nu åtalade 16-årige Hassanain Sadoun (20020803-5576) och den andre var en 14-årig kumpan till honom. En flicka som känner gärningsmännen sällade sig snart till gruppen.

Det blev upptakten till tre timmars skräck och tortyr under vilka de svenska pojkarna hotades verbalt och med kniv, blev slagna med handflator och förnedrades genom att bli tvingade att underdånigt kyssa brottslingarnas skor. När de lydde, sparkades de hårt i ansiktet av rasfrämlingarna.

De svenska pojkarna rånades på bankkort och telefoner och tvingades med till en bankomat för att ta ut pengar. Rånarnas byte blev 1 400 kronor. Efter det tog brottslingarna med sig de svenska offren till en undanskymd plats intill en förskola och fortsatte den brutala misshandeln med sparkar och slag. De använde också ett bordsben som tillhygge. Gärningsmännen brände dem även med cigaretter och tände eld på den ene pojkens hår. Flickan som är vän till brottslingarna och som var närvarande vid misshandeln anses ha försökt mildra tortyren och slipper åtal.

Gärningsmännen filmade själva sin tortyr av de svenska pojkarna. I samma telefon som användes för videoinspelningen fanns också en film som visade hur ett annat offer kränktes av gärningsmännen en knapp månad tidigare.

En före detta flickvän till den åtalade 16-åringen berättar för polisen att han under de senaste fem månaderna har skickat ungefär sju videoklipp till henne som visar hur han rånar, misshandlar eller hotar svenska ungdomar. Dessa påståenden stöds av flickan som var med under tortyren. Hon uppger att den åtalade 16-åringen lägger upp filmer på Instagram som visar hur han misshandlar människor.

Källa:
Malmö TR B6706-18 Aktbil 23
16-åring åtalad för rån och tortyrmisshandel mot två pojkar i Malmö


  • Publicerad:
    2018-10-04 12:30