POLITISKT VÅLD. Den tyske AfD-politikern och förbundsdagsledamoten Frank Magnitz misshandlades nästan till döds av tre angripare i Bremens centrum på måndagskvällen.

Bild från AfD:s Facebooksida.

Ordföranden för Alternativ för Tyskland (AfD) i Bremen och förbundsdagsledamoten Frank Magnitz (66) befann sig utomhus nära teatern på Goetheplatz i Bremen på måndagskvällen när tre personer angrep och misshandlade honom med ett slagträ. Han fick också motta flera sparkar mot huvudet.

Trots att Magnitz låg medvetslös på marken fortsatte misshandeln tills en tysk byggnadsarbetare ingrep och jagade iväg de tre angriparna.

Företrädare för AfD kallar attacken för ”ett politiskt motiverat mordförsök” och skriver på partiets Facebook-sida: ”Idag är en svart dag för demokratin i Tyskland”.

Magnitz tillstånd beskrivs som allvarligt och han vårdas på sjukhus för svåra skallskador. Polisen och åklagarmyndigheten i Bremen har inlett en förundersökning om mordförsök och söker efter vittnen till händelsen.

Många politiker uttrycker chock och avsky efter den grova misshandeln. Cem Özdemir, politiker för De Gröna, tweetade till exempel på tisdagsmorgonen om att han hoppas att förövarna snabbt grips och döms.

Källor:
Kantholz-Attacke auf AfD-Politiker
Far-right German politician Frank Magnitz severely injured in ’assassination attempt’


  • Publicerad:
    2019-01-08 09:50