MÅNGKULTUREN. I den tyska staden Offenburg gick en somalier in på en läkarmottagning och högg ihjäl en läkare. Han knivhögg även en sjuksköterska allvarligt.

På morgonen den 16 augusti gick en 26-årig somalisk invandrare till Tyskland, till mordattack på en läkare. Somaliern hade inte någon inbokad besökstid på läkarmottagningen, utan kom in helt oväntat. Detta skedde i Offenburg, en stad med cirka 60 000 invånare.

Efter somalierns attack, lämnade han kvar kniven och gick därifrån. Läkaren dog på sin egen mottagning kort efter somalierns attack. Han lämnar fru och ett barn efter sig.

Mer än 20 polisbilar, helikoptrar och en hundpatrull från Offenburgpolisen började omedelbart söka efter somaliern som greps inte långt från läkarmottagningen.

Somaliern som kom till Tyskland under den första stora så kallade flyktingvågen 2015 har inte avgivit någon förklaring till dubbelattacken och mordet.

Trots att Offenburg är en ekonomiskt stark stad har brottsligheten ett mycket starkt grepp om staden sett i relation till Baden-Württemberg och till antalet invånare. 

Källa:
https://www.dw.com/en/german-doctor-stabbed-to-death-at-practice/a-45108969


  • Publicerad:
    2018-08-17 14:20