MÅNGKULTUREN. Miljöpartiet har begåvats med somaliska politiska stjärnskott både i riksdagen och på kommunal nivå, politiker som representerar sin folkgrupp och är djupt och öppet hatiska och jihadistiska.

(CC 0)

Efter klanröstning har somaliern Leila Ali Elmi otippat kryssats in i riksdagen för Miljöpartiet. Hon sprider hatvideor som bland annat uppmanar till våld mot enskilda vita journalister. Elmi, som inte har några offentliga kontaktuppgifter, har i sin offentliga valkampanj uteslutande skrivit sina politiska budskap på somaliska, skriver Tobias Svensson för tidningen Nya Tider. På en video som har spridits uppmanar andra somalier att rösta på henne eftersom hon är somalier. En äldre man säger i den omtalade videon att Leila behöver cirka 300 röster för att komma in i riksdagen. ”Gå nu ut och hämta dessa 300 röster, det är inte så svårt. Somalier finns överallt”, säger mannen till de församlade.

I en intervju för SVT som okritiskt samtalar med Elmi om hennes valframgångar säger hon att riksdagsplatsen inte bara betyder mycket för henne själv, utan också för ”andra människor som liknar mig, och som känner igen sig i mig”, det vill säga svarta muslimer från Somalia.

Elmi sprider hat

Det omvända gäller också. Den oberoende journalisten Joakim Lamotte får nästan dagligen ta emot verbalt hat och dödshot riktade mot både honom själv och hans familj inklusive barnen.

I ett öppet meddelande lika mycket riktat till sin publik som till Miljöpartiets ledning skriver han:

”Er senaste riksdagsledamot Leila Ali Elmi delar videos på Facebook där jag kallas skadedjur, parasit, rasist, kukhuvud, jävla as och där mina barn blandas in i hatstormen. Ni brukar prata om värdegrund. Är detta en del av er värdegrund?
Leila Ali Elmi säger att den här hatvideon är ’det bästa hon sett på länge’ och sitter just nu i riksdagen.”

Warsame sprider hat

I Borlänge kommun har Miljöpartiet fått in somaliern Omar Warsame. Han stödjer aktivt och gillar politisk islamism på nätet, bland annat den saudifinansierade, wahabitiska hatsajten Islam.nu, skriver Nya Tiders journalist Lars Ohlsson.

Miljöpartiets länsordförande i Dalarna, Maria Alfredson säger efter Nya Tiders avslöjande att hon är djupt chockad och att hon anser att Miljöpartiets lokalavdelning i Borlänge har skött sin rekrytering av sina kandidater dåligt och hon visar sig angelägen att åtgärder ska vidtas mot situationen. Men lokalt är Miljöpartiet i Borlänge inte villiga att kommentera situationen och Warsame själv har inte gått att nå, skriver Ohlsson.

I boken Klanen (Timbro förlag) skriver Johan Lundberg och Per Brinkemo om klansamhällen och hur de fungerar. De förklarar i en debattartikel i Dagens Nyheter hur klan-kollektivt röstande är möjligt och att det är det beteendet som gör att för svenskar otippade kandidater kan röstas in på toppositioner på det sätt som skedde med Leila Ali Elmi.

Klankulturerna — import av antidemokrati

Klanbeteendet kan förklaras genom att hänvisa till sådana kulturers kollektivistiska karaktär, som den beskrivs av Kevin MacDonald i hans vetenskapliga bok Kritikkulturen. Denna kollektivism skulle om den inneslöts i en nationalstat bilda en extremt stark nationalism som höll samman landet gentemot alla andra, vilket är särskilt tydligt i stater vars befolkning omfattas av en kollektivistisk kultur, som Saudiarabien och Israel.

Docenten i socialt arbete Alf Ronneby kommenterar klanbeteendet utifrån kulturernas kollektivistiska beteende:

— Den egna gruppens intressen går före andra intressen. Vissa grupper och organisationer fattar kollektiva beslut, ofta toppstyrt, som medlemmarna är bundna av. Gruppen betyder allt, individen inte mycket. Gruppens intressen, vanligen definierad av ledare och överhuvuden, ska alltid vägleda alla politiska, ekonomiska och sociala beslut, säger Ronneby till Nya Tider.

Ronneby anser att klanbeteendet står i motsättning till den demokrati som ”vi känner den”, och att denna antidemokratiska tendens ökar i takt med den utomeuropeiska invandringen.

— Här har vi nu etniska grupper och klaner som utifrån sin etnicitet och egna kultur agerar i det politiska systemet för att skaffa gruppen och klanen fördelar. Att det också handlar om främmande kulturer gör det ännu mer problematiskt, eftersom det kommer att leda till byggande av parallellsamhällen och ökade motsättningar i samhället, säger Ronneby till tidningen.

Det innebär att påståendet att demokrati är demokratins största fiende aldrig förr har varit mer aktuellt i Sverige än idag. Men hotet kommer inte som vanligen hävdas från svenska ”extremister”, utan från främmande länder.

Källor:
Nya Tider vecka 39 (papperstidningen)
Facebook
Somalisk MP-politiker i Borlänge gillar islamistiska hatsajter på Facebook
Kevin MacDonald: Kritikkulturen (Nordiska förlaget)


  • Publicerad:
    2018-09-28 16:35