INRIKES. Abraham Ukbagabir döms nu till livstids fängelse efter att ha funnits skyldig för dubbelmordet på Ikea i augusti. Efter avtjänat straff kommer mannen att utvisas.

skitstövel

I augusti i år löpte den 36-årige Abraham Ukbagabir amok inne på Ikea i Västerås och mördade två personer med en kniv från varuhuset. Han har nu dömts för mord och påföljden blev livstids fängelse och efter avtjänat straff blir Ukbagabir utvisad ur landet permanent.

Domaren Per Kjellsson anser inte att det är konstigt att domen föll snabbt. Målet var enligt honom okomplicerat.

— Vi hade lyckats överlägga klart och hade alla skäl och argument klara. Då fanns det ingen anledning att vänta, säger Kjellsson.

Straffet var helt enligt vice chefsåklagaren, Eva Moréns, yrkanden. Ukbagabirs advokat, Per-Ingvar Ekblad, ansåg dock att brotten skulle rubriceras som grov misshandel och grovt vållande till annans död. Utöver det ansåg han att Ukbagabir borde ha fått ett tidsbestämt straff. Detta eftersom det vid en rättspsykiatrisk undersökning inte har kunnat utesluta att Ukbagabir har en personlighetsstörning. Något Ekblad anser bör vara förmildrande.

Huruvida Ukbagabir kommer att överklaga domen är oklart. Men hans advokat kommer att rekommendera sin klient att göra det.

Källa:
Ikea-mördaren döms till livstids fängelse


  • Publicerad:
    2015-10-30 21:25