USA. Ikea är ett företag som på senare år tagit tydliga politiska ställningstagande för massinvandringen. Nu väljer koncernens högste chef i USA att ta avstånd från landets president.

IKEA

Lars Petersson, som är högste chef på Ikea i USA, menar i ett brev till företagets anställda att Donald Trumps lag som förbjuder sju nationaliteter inresa till landet är ”oroande”.

Företaget erbjuder nu sina anställda som drabbats av den nya lagen fri juridisk rådgivning, något som troligtvis kommer hjälpa föga då Trump är fast besluten att genomdriva sina vallöften.

Petersson skriver vidare i sitt brev att han själv har känt sig som en immigrant under sin tid i USA och att personer inom företaget med olika bakgrund, nationaliteter och religioner varit en tillgång.

”Därför är varje förslag som diskriminerar en viss grupp av våra kunder eller medarbetare, eller begränsar vår möjlighet att attrahera och behålla en mångfald av talanger, så oroande”, skriver han.

Ikea, som även tidigare stött massinvandringen, valde dock att inte uttala sig på samma tyckande vis om det afrikanska rasistmordet på två svenskar i slutet av 2015.

Källa:

Ikea kritiserar Trump-dekret


  • Publicerad:
    2017-01-31 19:45