GLOBALISM. IKEA satsar över en miljard kronor på att globalt hjälpa så kallade ”flyktingar” att integreras på arbetsmarknaden.

Det politiskt korrekta varuhuset IKEA sätter under de kommande fem åren undan hundra miljoner euro, över en miljard kronor, för att finansiera olika projekt som ska hjälpa till att få ”flyktingar” i arbete och bli självförsörjande.

Miljardsatsningen, som kommer att ske globalt, presenterades när FN:s flyktingorgan UNHCR inledde sitt första Global Refugee Forum i Genève.

— Detta är inte bara en fråga för regeringar. Även den privata sektorn och civilsamhället behöver hjälpa till för att flyktingar ska integreras, komma i arbete och kunna bidra positivt till de samhällen där de lever”, uttalade Per Heggenes, vd för Ikea Foundation och under många år tidigare talesperson för Ikea-grundaren Ingvar Kamprad.

— Vi vill bidra till att ändra berättelsen om flyktingar. Den tenderar ofta att fokusera på problem, medan vi vet att det är hårt arbetande människor och vi vill bidra till att de blir del av samhället, tillade han.

IKEA kommer att ta in 2 500 flyktingar i sina varuhus i ett 30-tal länder för att ge dem jobb- och språkträning så att deras chanser till en riktig anställning ska öka.

Källa:
Ikeas jättesatsning: Lägger en miljard på integration


  • Publicerad:
    2019-12-26 21:10