FOLKUTBYTET. IKEA, som gjort sig känt för att vara ett politiskt korrekt varuhus, kritiseras nu för att vilja slopa julen efter att de gett sin nya kollektion med juldekorationer namnet ”Vinterfest”.

IKEA kallar Julen för ”Vinterfest”. Foto: IKEA pressrum.

Mycket av det som hör julen till, som julgranspynt, pepparkaksburkar och julservietter, har IKEA samlat i en kollektion som de kallar för ”Vinterfest”. Det neutrala ordet ”Vinterfest”, som kanske inte direkt för tankarna till julen, får nu massiv kritik och många menar att IKEA arbetar för att slopa julen och att de anpassar sig efter befolkningsgrupper som inte firar jul.

Att tilltaget är ”ansträngande politiskt korrekt” menar åtminstone Dansk Folkepartis gruppledare, Peter Skaarup, som i ett skarpt inlägg på Facebook skriver:

Medan de allra flesta danska ser fram emot att fira den traditionella danska julen, har Ikea börjat dekorera en ”vinterfest”. Jag älskar Sverige och svenskarna mycket, men den politiska korrektheten som kommer från våra grannländer börjar bli lite ansträngande. Vad säger du, ska du fira julen i december eller ha vinterfest den 24 december i år?


IKEA har tidigare gjort sig känt för att inrätta bönerum för muslimer eftersom man vill vara ”öppet och inkluderande”.

I våras införde varuhuset regnbågsfärgade bärkassar då man ville ”uppmärksamma alla människors lika värde”.

Företaget har också uppmärksammats för reklam som uppmuntrar till rasblandning.

Källa:
Massiv kritik af IKEAs nye kollektion: »Den politiske korrekthed, der udgår fra vores naboland, begynder at blive lidt anstrengende«


  • Publicerad:
    2019-10-30 10:20