Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

12 000 migranter husvilla efter brand i flyktingläger – Miljöpartiet: Sverige måste ta emot!

GREKLAND. 12 000 migranter har flytt från Greklands största flyktingläger efter att en storbrand uppstod under ett upplopp. Nu vill Miljöpartiet att Sverige snabbt ska ta emot migranter från lägret, bland annat genom anhöriginvandring.

IKEA miljardsatsar på flyktingars integration

GLOBALISM. IKEA satsar över en miljard kronor på att globalt hjälpa så kallade ”flyktingar” att integreras på arbetsmarknaden.

Fyra migranter sjönk med båt utanför Turkiet

UTRIKES. En smugglarbåt full med afghaner på väg till Europa sjönk utanför Turkiets kust på tisdagsmorgonen. Medan den turkiska kustbevakningen lyckades rädda elva personer dog fyra i olyckan.

“Flyktingar” flydde för sina liv – åker ofta hem på semester

NORGE. När uppehållstillståndet är beviljat börjar ”flyktingar” resa tillbaka hem till landet som innebar livsfara för dem – till nära och kära eller bara på semester.

Hanif Bali (M) kräver: “Flyktingmottagandet ska vara noll”

POLITIK. Den kontroversielle iranskfödde moderaten Hanif Bali vill att Sverige ska lägga ned sin flyktingmottagning helt och hållet. Detta framkommer i delar av en SVT-intervju som kommer att publiceras inom kort.

Sydkoreaner demonstrerar mot arabiska “flyktingar”

SYDKOREA. Vanliga sydkoreaner har gått man ur huse för att protestera mot så kallade flyktingar från Jemen. Det ska röra sig om Sydkoreas första invandringskritiska rörelse.

Migrationsverket öppnar ”kundcenter” – ska hjälpa fler rasfrämlingar ta sig till Sverige

INRIKES. Belastningen på Migrationsverkets nyöppnade så kallade kundcenter har blivit så pass hög att man nu måste anställa fler personer som kan hjälpa rasfrämlingarna att ta sig till Sverige.  

Regeringen betalar 4,9 miljarder till landets kommuner för mottagandet av ”flyktingar”

INRIKES. Regeringen meddelar nu att de kommer att betala tillbaka de resterande 4,9 miljarder kronor som de har varit skyldiga landets kommuner efter den så kallade flyktingkrisen.  

Fler än tvåhundra flyg inställda i Tyskland då piloter vägrar deportera rasfrämlingar

TYSKLAND. Tyska piloter vägrar att flyga plan med rasfrämlingar som ska deporteras. Detta har nu lett till att fler än tvåhundra flyg ställts in i år.

Mottagandet av “flyktingar” i USA har minskat med 83 procent

USA. Antalet uppehållstillstånd till ”flyktingar” i USA har minskat med hela 83 procent det senaste året, skriver den konservativa nyhetssidan cnsnews.com.

Stockholm bygger modulhus – kommer fyllas med tusentals rasfrämlingar 

STOCKHOLM. Stockholm kommer inom en snar framtid att bli hem åt ytterligare tusentals nyanlända lyckosökare. Det kommer att byggas modulhus i ett tiotal områden, där nu även Södermalms invånare kommer att ”berikas” av mångkulturen.

“Bostadsguider” ska guida privata hyresvärdar rätt -få fler att hyra ut till invandrare

MASSINVANDRINGEN. I bostadsbristens Sverige vet påhittigheten inga gränser när det kommer till att vaska fram bostäder till ”flyktingarna”. Varbergs kommun har nu fått cirka en  halv miljon av staten till ett projekt med avlönade bostadsguider, vars uppgift blir just att ordna fram boenden åt de ”nya svenskarna”.

Rödgröna i Lund köper bostadsrätter till invandrare för 75 miljoner kronor

ABSURDISTAN. I Lund har de styrande partierna beslutat att under de närmaste åren köpa in 300 nyproducerade bostadsrätter vilka kommer att öronmärkas till nyanlända ”flyktingar”. Beslutet har fått både ris och ros från övriga partier.

Allt fler svenskar negativa till att ta emot “flyktingar”

OPINION. En ny mätning från SOM-institutet visar att varannan svensk vill minska volymerna vad gäller mottagandet av så kallade flyktingar.

S-topp kräver att Malmö undantas kravet att ta emot “flyktingar”

MASSINVANDRING. Socialdemokraterna i Malmö vill att staden ska undantas från anvisningslagen som tvingar alla kommuner att ta emot så kallade flyktingar.

Journalist på SVT döms för människosmuggling

BROTT. SVT-journalisten Fredrik Önnevall smugglade med sig en syrisk pojke till Sverige i samband med att han spelade in en snyftserie om “flyktingar”. Nu döms Önnevall och två av hans kolleger till villkorlig dom samt samhällstjänst för människosmuggling.

Kanada välkomnar “flyktingar”

UTRIKES. Dagen efter att Trump signerat presidentordern twittrar Kanadas premiärminister ett meddelande om att alla flyktingar är välkomna till Kanada. Premiärministern menar på att mångfald skulle vara landets styrka.

Trump stoppar flyktingmottagandet

UTRIKES. President Donald Trump stoppar flyktingmottagandet till USA i 120 dagar. Därefter kommer migranter och så kallade flyktingar att granskas hårdare innan de släpps in i landet.

Strid inom Socialdemokraterna angående massinvandringen

POLITIK. Några arbetarekommuner inom Socialdemokraterna vill skynda på folkutbytet genom att återinföra förra årets gränslösa regler angående massinvandringspolitiken. Men partiledningen håller än så länge fast vid den så kallade flyktinguppgörelsen.

Linköpings kommun säger upp alla avtal med Migrationsverket

INRIKES. Linköpings kommun kommer att säga upp samtliga avtal med Migrationsverket efter att regeringen sänker ersättningen för de kommuner som tar emot så kallade ensamkommande barn och ungdomar. I Linköpings fall innebär det 100 miljoner kronor mindre i ersättning per år.

Regeringen avser öka biståndsramen för 2017

SVERIGE. Enligt höstens budgetproposition avser regeringen öka den redan höga biståndsramen ytterligare. Biståndsramen kommer att öka med 2,8 miljarder kronor jämfört med föregående år vilket motsvarar en total summa om 46,1 miljarder kronor under 2017.

Flyktinglag ska delta i Olympiska spelen

OLYMPISKA SPELEN. I år sker ett historiskt deltagande av ett nytt lag i sportsammanhang. Ett flyktinglag har satts ihop av FN och Olympiska Kommitén och kommer delta i tävlingen för att visa solidaritet med alla världens flyktingar.

IS-medlem sökte upp asylboende på Bornholm

BORNHOLM. En man försökte påverka boenden på ett asylcenter på ön Bornholm. Danska motsvarigheten till Migrationsverket vill inte uttala sig om händelsen lett till åtal. Det var på ett asylcenter på den danska ön Bornholm som en man uppgav sig vara medlem i terrororganisationen Islamiska Staten. Han misstänks nu för att ha försökt påverka de […]

En anhållen misstänkt för grov misshandel efter storbråk

VÄRMLAND. Polisen larmades under lördagskvällen till ett asylboende i Årjäng där ett tiotal personer var inblandade i ett stort bråk. En asylsökare sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

Turkiet: “Ifall EU inte levererar har vi andra alternativ”

TURKIET. Förhandlingarna mellan EU och Turkiet som syftar till att minska inflödet av ”flyktingar” till Europa tycks bli allt hårdare. Angela Merkel menar att man behöver mer tid, medan Turkiet låter hälsa att man har ”andra alternativ” ifall EU inte går med på deras krav.

Krogägare bannlyser asylinvandrare

ÖSTERRIKE. En krogägare i Althofen, Österrike, har fått nog av asylinvandrare som beter sig illa mot kvinnor och inför nu ett förbud mot så kallade ”flyktingar”.

Bulgarien förstärker sin gräns mot Grekland med militär

BULGARIEN. För att undvika ett massivt inflöde av främlingar har Bulgarien stationerat 400 soldater vid gränsen mot Grekland. Ytterligare 500 är redo att sättas in vid behov.

Polisen: Det råder ordning och säkerhet

INRIKES. Polisen håller inte med om den bild som media har utmålat om den rådande situationen i Sverige. Tvärt om hävdar polisen att det råder ordning och säkerhet i landet.

Utvisade brottslingar återvänder innan fullbordat straff

INRIKES. Brottslingar som dömts till tidsbegränsad utvisning utnyttjar nu ”flyktingkaoset” för att ta sig tillbaka in i Sverige. Detta visas nu när en tidigare dömd brottsling häktats misstänkt för ett villainbrott.

Undersökning: Svenskarna vill inte ha hit “flyktingar”

VECKANS FRÅGA. Hur borde Sverige hantera flyktingkatastrofer? Stänga gränserna? Öppna gränserna? Eller lite av både och?

Bulgarien ska hindra flyktingarna med militären

BULGARIEN. Nu sätter Bulgarien in militär bevakning av gränsen mot Turkiet. Detta för att hindra flyktingar från att ta sig in i landet.

Totalt kaos när flyktingar anlände till Österrike

EUROPA. Fullständigt kaos när flyktingar anlände med buss till Österrike. De kastade avföring och misshandlade européer.

Österrike öppnar gränsen för flyktingströmmen

EUROPA. Österrike välkomnar flyktingarna att stanna eller att resa vidare. Sverige och Tyskland är de länder som lockar mest.

Israel tömmer sina koncentrationsläger på afrikaner

UTRIKES. Israel har börjat att släppa en del av sina afrikanska flyktingar ur fångenskap efter en dom i landets högsta domstol.

Sannfinländarna: “Flyktingar är objudna gäster”

FINLAND. Enligt Sannfinländarnas partisekreterare är så kallade flyktingar oftast inte alls på flykt och han jämför dem med objudna gäster som får det allt för bra i Finland.