POLITIK. Den kontroversielle iranskfödde moderaten Hanif Bali vill att Sverige ska lägga ned sin flyktingmottagning helt och hållet. Detta framkommer i delar av en SVT-intervju som kommer att publiceras inom kort.

Hanif Bali (M) kräver nu ett tillfälligt totalstopp för flyktinginvandring till Sverige. Själv kom han som fyraåring till Sverige från Iran – som flykting.

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har länge utmärkt sig som en kontroversiell politiker, som framförallt provocerat det vänsterliberala etablissemanget med sina politiskt inkorrekta utspel och sin restriktiva syn på invandringspolitik.

Trots regelbundna attacker från judisk lögnpress är han också omåttligt populär bland moderata väljare, och blev under höstens val partiets mest kryssade kandidat till riksdagen ifall man bortser från partiledaren Ulf Kristersson.

I en intervju som kommer att sändas i SVT på söndag kommer Bali med ett nytt utspel: Han vill avskaffa flyktinginvandringen till Sverige, åtminstone tillfälligt.

— Just nu behöver mottagandet ligga på noll. Vi har tagit emot för många och vi har ett jättestort problem med bostäder och utanförskap, säger Bali.

Fram till att man löst frågan med så kallat utanförskap menar han att inga nya så kallade flyktingar bör tas emot.

— Om det tar tio eller femton år så gör det det, menar han.

När SVT:s programledare frågar Bali ifall han inte egentligen bedriver sverigedemokratisk invandringspolitik svarar han:

— Vem gör inte det nuförtiden?

Intervjun kommer att sändas i sin helhet i programmet Min sanning på SVT2 och SVT Play den 25 november klockan 20:00.

Källor:
Hanif Bali (M) talar ut i SVT:s intervjuprogram Min sanning
Hanif Bali näst mest kryssade moderaten i landet


  • Publicerad:
    2018-11-19 14:00