INRIKES. Brottslingar som dömts till tidsbegränsad utvisning utnyttjar nu ”flyktingkaoset” för att ta sig tillbaka in i Sverige. Detta visas nu när en tidigare dömd brottsling häktats misstänkt för ett villainbrott.

lyckosökare

Två män greps och häktades i fredags för att ha brutit sig in i en villa samt för ytterligare ett inbrottsförsök. En av de män som greps uppgav falsk identitet – detta troligtvis för att han 2009 dömdes och utvisades för en våldtäkt. 53-åringen avslöjades efter att polisen tagit hans fingeravtryck.

— Mannen dömdes 2009 och utvisades med förbud att återvända före juni 2016. Men nu kom han nyligen till Sverige igen, säger åklagare Marcus Sjöstrand.

Sjöstrand uttrycker en oro för vad som håller på att hända då vi inte längre har kontroll på landets gränser. Polisen hinner inte identifiera alla i den takt som de strömmar in i landet. Vidare menar han att kriminella med största sannolikhet utnyttjar ”flyktingsituationen”. De följer strömmen av människor som är på ”flykt” och slipper på så vis lätt förbi polisens och tullens kontroller.

Att mannen uppgett falsk identitet framkom strax innan häktningsförhandlingarna ägde rum.

— Mannen har brutit mot återreseförbudet så därför delgav jag honom brott mot utlänningslagen inför sittande rätt och han häktades även för det brottet, säger Sjöstrand.

Förhandlingen hölls bakom lyckta dörrar och åtal ska väckas senast den 30 oktober.

Källa:
Utvisad våldtäktsman häktad för villainbrott


  • Publicerad:
    2015-10-17 22:05