INRIKES. Ikea-mördaren Abraham Ukbagabir har blivit isolerad efter att han ska ha blivit utsatt för hot och våld på Hallanstalten där han avtjänar livstidsstraff för det uppmärksammade mordet på två svenskar på Ikea i Västerås i augusti 2015.

ikeamord

Ikea-mördaren Abraham Ukbagabir.

Det var i augusti 2015 som eritreanen Abraham Ukbagabir gick till oprovocerad attack beväpnad med kniv mot en 55-årig kvinna och hennes 27-årige son på Ikea i Västerås. Båda avled till följd av sina skador.

Ukbagabir ska strax innan dubbelmordet ha fått besked om att han skulle utvisas ur Sverige och han ska då ha gått till attack mot mamman och sonen som han slumpmässigt valde ut för att de ”såg svenska ut”.

Den utländske mördaren dömdes till livstids fängelse men har redan hunnit förflyttats från olika anstalter tre gånger efter att han blivit hotad och misshandlad. På Tidaholmsanstalten vågade inte personalen släppa ut honom bland medfångar på nytt efter att han ska ha blivit attackarad i samtalsrummet och han har tidigare fått byta anstalt efter att ha blivit misshandlad på fängelset i Salberga och innan det utsattes han för allvarliga hot på anstalten i Kumla.

Nu har det hänt igen. Efter flera fall av hot och våld har Ukbagabir nu blivit isolerad på högsäkerhetsanstalten Hall där han för tillfället avtjänar sitt straff. Mördaren fick isoleras efter att en slipad tandborste hittats på hans avdelning som kriminalvårdare misstänker skulle användas emot honom.

Källa:
Ikeamördaren har isolerats i fängelset


  • Publicerad:
    2017-01-19 09:30