BORLÄNGE. Polisen lyckades under eftermiddagen oskadliggöra ett misstänkt farligt föremål i en bil utanför polishuset i Borlänge. Nordfronts utsände var på plats när avspärrningarna hävdes.

Det misstänkta föremålet befann sig i bilen som står parkerad i mitten. Foto: Nordfront.

Under eftermiddagen hittades ett misstänkt föremål i en bil utanför polisstationen i Borlänge. Ett stort område har spärrats av i centrala Borlänge och folk som bor eller befann sig omkring Vattugatan/Sahlstedtsgatan, Dalagatan, Siljansvägen, Ovanbrogatan, Tunagatan och Stationsgatan evakuerades.

Räddningstjänsten uppmanar alla som bor i närheten av Vattugatan att stänga sina fönster och att inte gå ut. Även Helixgymnasiet evakuerades.

Vid 18-tiden lyckades Nationella bombskyddet oskadliggöra det misstänkta föremålet. Två personer var då gripna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Avspärrningarna upplöstes strax innan klockan 19. Polisen på plats ville inte kommentera händelsen och huruvida det funnits en sprängladdning i bilen.

Bilen där det misstänkta föremålet hittades. Foto: Nordfront.

En av Nordfronts utsända har pratat med en ung kvinna som körde bilen från platsen efter att avspärrningarna hävdes. Nordfronts utsände tolkade uppgifterna från kvinnan som att hon hade uppfattningen att det faktiskt funnits en sprängladdning i hennes bil som nu har oskadliggjorts. Denna möjliga sprängladdning var något kvinnan sade sig inte ha haft kännedom om.

Just nu var hon inte frihetsberövad och kunde åka hem. Enligt hur Nordfronts utsände tolkade svaren har kvinnan sannolikt blivit förhörd, men var hoppfull om att saker och ting skulle ordna sig för hennes del.

Bilen som det misstänkta föremålet var placerad i är registrerad på en man i 40-årsåldern som bor strax utanför Ludvika. Huruvida mannen är inblandad i dagens händelse är oklart, men han förekommer inte i belastningsregistret.

Polisens presstjänst har inte kunnat lämna någon annan information i ärendet än att en anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har upprättats och att, som nämnts ovan, två personer misstänks.


  • Publicerad:
    2020-12-01 19:28