SVERIGE. Under onsdagskvällen och natten till torsdagen utsattes polisen för dubbla attacker i Frölunda. Bland annat fick de ägg kastade på sig, däcken på en polisbil skars sönder och de utsattes även för stenkastning.

Det var vid tvåtiden under natten till torsdagen som polisen var polisen ute på ett larm i Frölunda. När de var klara med sin utryckning och kom ut till den parkerade polisbilen möttes de av äggkastning.

— Vi åkte dit i ett annat ärende, parkerar bilen och går in på jobbet. När patrullen en timme senare kommer ut möts de av äggkastare som står på någon höjd och kastar ägg mot dem, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Även polisbilens däck hade blivit sönderskurna och fick bärgas bort från platsen. Därefter kom fler polispatruller till platsen men ingen kunde gripas för händelsen.

Bara några timmar tidigare ska polisen ha blivit attackerade på samma plats. De ska då ha blivit utsatta för stenkastning.

— Det var ungdomar som var maskerade och kastade sten mot patrullen, säger Helene Eckhart, gruppchef på polisens regionledningscentral i region Väst.

Det som föranledde attacken mot polisen var att de hade beslagtagit en moped från ett gäng ”ungdomar” som hämnades genom att kasta sten mot polispatrullen. Ingen ska ha kommit till skada men polisen är bekymrade över det som inträffat.

— Det är jätteallvarligt. Dels är det patruller som sätts ur spel och det kan göra att vi inte kan åka i väg på akuta larm, dels är det polismän på plats som utsätts för en stor risk att träffas, säger Adlersson.

Källa:
Polisbil vandaliserad – däcken skars sönder


  • Publicerad:
    2016-07-21 08:15